PurpleTail Seross10 şöyle bir yazı okumuştum ilgili kısmı kopyalıyorum. Doç. Dr. Kaya, “Kadınların hamilelik döneminde fazla bakla tüketmesi sonucu bebek sarılık hastalığıyla doğabilir ya da doğumdan 2-3 gün sonra sarılık ortaya çıkabilir. Buna yeni doğan sarılığı diyoruz. Kan değişimi yapılmasını gerektirecek kadar ağır düzeyde sarılık saptanabilir. Klinik bulgular bakla yenmesinden 5 ila 24 saat sonra ortaya çıkar ve sıklıkla 1-5 yaş arasındaki erkek çocuklarda görülür. Hemoliz sonucu gelişen anemi genellikle ani ve çok ağırdır. Böbrek yetmezliği bile gelişebilir. Bakla polenlerinin solunması ya da süt veren annenin bakla yemesi de bebekte klinik bulgulara neden olabilir. Bakla tüketiminde bilinçli ve dikkatli olunmalı” diye konuştu.
Calisananne25 Doktorum bana maydanoz, az pişmiş ve çiğ etler, nar ve nar ekşisi, hurma ve bitki çayları yasakladı. 13 haftalığım maydanoz yeni yeni yiyebilirsin dedi. Diğerleri hala yasak.
smyr_na Aycicegim ton balığı sanırım yüksek miktarda civa içeriyormuş diye biliyorum. Balık olarak somon ve hamsiyi tercih edin diyorlar bilginiz olsun
CansuDRY Aycicegim Çiğ yumurta, az pişmiş et, taze peynir, işlenmiş şarküteri ürünleri, sakatat, özellikle de ciğer (Çok fazla A vitamini içerdiği için), dip balıkları, hazır meyve suları, kola, paketli gıdalar tüketmemek gerekiyor.
smyr_na Esen01 bildiğimiz orucumuzu acarken yediğimiz hurma yememiz yasak. İlk zamanlar özellikle. Rahimde açılma yapıyor düşük riskini yükseltiyor bu sebeple yemememiz gerekiyor. Doğuma sanırım 2-3 hafta kala yemeyi öneriyor doktor doğumu kolaylaştırdığı için.
Calisananne25 Esen01 yok bana diğerini söyledi Medine hurması şu ramazan ayında oruç açarken yediğimiz 😁 özellikle bir türü var çok tehlikeli dedi düşük yapıyormuş ama o türünü hatırlamıyorum o yüzden hiç yemedim
Gull_94 Aycicegim guzel yıkanmams meyve sebze yenmez,ıyıce oısmeyen et ve yumrta yenmez,ılk uc ay cıger yenmesını uygun bulmuyolar yıksek a vıtamını ıcerdıgınden,bıtkı caylarından bıcogu ıcılmeZ,kafeını azaltmak sartıyla kahveyı ıcebılırsınz hunde kucuk bı bardak turk kahvesı veya bıkac gunde gıbı,tatlı be tuzluyu cok tuketmemek lazım,hurmanın acılmaya etkısı oldugundan son haftalarda yenılmesı gerek bıde bıldıklerım buu🥲
Calisananne25 Salam, sosis, mayonez de yasak ama sucuk sevdiğim için sormuştum güvenilir kasap sucuk olursa sorun yok iyi piştiği sürece yiyebilirsin dedi doktorum bana ben yiyorum