Elif_p Ben arka arkaya düşünüyorum ama emin değilim 2 yaş olması nasıl oluyor yaşayanlar paylaşabilir mi?
Ctzozt Elif_p bence 2 yaş çok erken.. tam ilgi yaşı iken bir tane daha, üstelik hem anne yıpranıyor hem çocuklar. Peş peşe ikiz gibi büyüsün ne güzel diyenleri hiç anlamıyorum.kıskançlık, zorluğu da cabası.. Yaş aralığı olup rahat rahat büyütmek varken
Eylul_naz09 Elif_p bnce cok ıdeal 2 yasındakı cocuk kıskanclıgı anlamaz ama buyuk yastakı dha fazla anlat bır de bakıyorum arada cok yas olunca buyuk cocuk hep ezılıyo kardesını kollamak bakmak ona dusuyo nedense onu getır bunu gotur cocuk hızmetcı gbı kullanılıyo. Buyuk cocuk okula gtcek derslerıyle ılgılenılmesı gerek mesela ama kucukten fırsat bulupta ılgılenemıyosun cocuk tek kalıyo .bnce cok yas olmamalı arada
Mehtap23 Elif_p ben ikinciye oğlum 6 olunca yapmak istedim şuan yediden ay aldı altı yaş fark olucak aralarında. Neden öyle yaptım derseniz oğlum tuvalet ve yeme alışkanlığını kendi başına yapmayı öğrensin istedim ben ikisiyle bir ilgilenemezsem arada biri ilgisiz kalır ve kardeş kıskançlığı olur. En önemli zamanlarında ben sadece birine yetişebilirim. Ki bu küçüğü olur yani bana göre böyle ikisiyle ilgilenmek beni aşırı yorar ve yeterince ilgilenemem ikisiyle diye acele etmedim. Hatta şuan keşke bir yıl daha bekleseydim diyorum birinci sınıfa gidecek ve çok önemli bir yıl oğlum için . İnş yeterim ikisinede 🤲🤔 ama arka arkaya doğurupta büyütenler e bişey diyemem onlarda kendince haklı olabilirler. Hele 2 yaşında düşünme iki yaş sendromu var ergenlik gibi bişey sütten kesme evresi ve çişe başlama zamanları gibi aşırı zor bir dönem olur senşn için en azından 3 daha iyi gibi . En az 3 bence . 😀
Mehtap23 Eylul_naz09 kıskançlık yaşa bakmıyor bir yaş bile olsa anne kardeşle daha ilgiliyse yine kıskanır. Ayrıca büyüğün ezilmesi anne baba nın hatası. Anne baba ezerse herkes ezer . Zaten anne baba da bitiyor bu işler. Kendine güvenmeyen anne baba ikinciyi yapmasın büyüğüde ezilmesin. Sen sanki direk diyorsun ben büyüğü ezerim herşeyi ondan beklerim diyosun. Yani oda evlat neden onkadar acımasız olasınki. Olamamalısın bence.🤷♀️
Eylul_naz09 Mehtap23 ben yaparım demıyorum ezenlere mana bulurken hele kı hc yapmam 😌cevremde gorduklerım genelı hep ezıyo kucukten buyukle ılgılenmeye fırsatı kalmıyo hep bırılerıne ıtelemeye calısıyo buyuk olanı.okula goturmesı gerek bebegı bırakıp gıdemıyo baskası goturuyo en basıtı her ne kdr ıkı cocugunu da aynı derecede sevse de ayırt etmemeye calıssada .sen ıns cok guzel ılgılenırsın buyuk cocuguna kardesıne goz kulak ol demezsın kardesının suyunu buyunu getır demezsın cocugun hadı oynuyalım dedıgınde yada parka gıdelım dedıgınde suan olmaz kardesını uyutuyorum yada beslıyorum dıye demessın 🙂herkesın hür kndı ıradesı sen 4-5 yıl koy baskası 10 ben 1 yada 2 kım karısır 😏
Semraysn Elif_p valla tatlım ben suan hamileyim büyük kızım 3 yaşında küçük kızım 2 yaşında gayet de güzel beraber buyorlar
Fatosfatos Elif_p oğlum 5 yaşinda. 34haftalik hamileyim. Rahatlık açısından 5 yaş ideal. Kendi tuvaletini yapabiliyor, kendi yiyebiliyor, kendi uyuyor. Hatta bana yardımcı oluyor. Daha doğum yapmadım bilmiyorum ama karnımda bile kardeşini seviyor.
Mehtap23 Elif_p sana bağlı ben kendimi üçe hazırladım ama eşimle ortak karar verdik. Biraz daha bekleyelim dedik. Oğlum tuvalet alışkanlığında aşırı zorladı bizi tam oturtamadık. Odasında tek yatmak istemiyordu hep anneciydi. O yüzden ikinciye acele etmedik. Şimdi odasında uyuyor tek başına ve tuvalet alışkanlığı da bitti herşey yolunda. Yemek yeme alışkanlığı bile yoktu elimle yedirirdim. Şimdi kendi yiyor. Yani Oğlumun psikolojisi hazır değildi kardeşi olmasına. Hatta o ara bebek olan kuzenlerini hiç sevmiyordu dokunmuyordu bakmıyordu bile. Kendimde yapıp oğlumun psikolojisini bozmak istemedim. Şuan 6 yaşında aşırı mutlu kardeşi olacağı için karnımı seviyor adını bulmama yardım ediyor . Bebek ürünü aldığımda mutlu oluyor inş doğduğunda da aradaki dengeyi sağlayabilirsem kıskançlık olamayacağına inanamıyorum. Hem ben bebek düşünmeden oğluma bebek fikrini iyice aşıladım yani kendi isteğiyle kardeşi oldu diyebilirim. 😃 sende kendini ona göre hazırlarsan daha kolay olur senin için.
ylzsa Elif_p gec olmasın diye düşünürsem 3 yada 4 ruh halim neyi gösterir zamanla bilemiyorum 😀Allah nasip ederse
Elif_p ylzsa su an ilk bebeğime 4 aylık hamileyim nasipse kızım olacak hem kardeşi olsun isterim hem de bir erkek rabbim nasip ederse ama işte arka arkaya mı yapsam diyorum 37 sonrası çok riski çünkü
ylzsa Elif_p benimde ilk gebeliğim ve kız olcak inşallah 🌺inşallah kızını kucagına aldıktan sora düşünmen daha dogru olur canım bence ,bebegimizi güzelce yetiştirmek nasip olsun inşallah .
gokhande Elif_p benimkilerin arasına 2şer yaş var 4.ye hamileyim en ufakla 5 yaş olucak keşke 2 yaş olsaydı bence daha kolay büyüyorlar 😊
gokhande Elif_p tabi ki zorlandığım anlar oldu insanız sonuçta ama bir şekilde üstesinden geldim beraber büyüyorlar birlikte oyun oynuyorlar ☺️
Mehtap23 Eylul_naz09 senin kendi fikrin ben kendi evlatlarıma yetecek kadar hazırım zaten. Sen çok kötü yorum yaptın herkes kendini nasıl anne olmaya hazır hissediyorsa o zaman yapsın yanş arka arkaya yapınca güzel anne olunmuyor demiyorum. Önemli olan annenin buna kendini hazır hissetmesi 😏 sen sırf arka arkaya büyüsün ben zorlanmayayım dersen sadece kendini düşünürsün çoçuğunu değil.🤷♀️ Kaç yaşında olursa olsun çoçukların piskolojisi herzaman düşünülmeli. Geçmişte arka arkaya doğuranlar la şimdiki geleceğin piskolojisi birmi değil. Yani ister arka arkaya doğur istersen ara ver doğur senşn anneliğine kalmış🤷♀️ O çoçuğun piskolojisini küçükken anlayamaz bir çok anne büyüdüğü zaman ergen olduğu zaman anlayacaksınız ben nerde hata yaptımda bu çoçuk böyle oldu dersiniz😁
Elif_p Mehtap23 işte ben arka arkayaya alıştırsam mı diyorum kendimi şimdiden ama bir yandan da korkuyorum