Ilkmercimekgeliyor Merhaba arkadaşlar 6 aylık hamileyim ve ilk aylarimda aile hekimim çiğ ete dokunma demisti bu zamana kadr hic dokunmadim ama dün ve bu gun kayınvalidem yuzunden dokunmak zorunda kaldim bisi olmaz bisi olmaz deyip durdu. Ve iki gündür bebegimin kıpırtısı olmuyo hic hissetmiyorum onceden yataga yattigimda tekmeler dururdu simdi yok hic hissetmiyorum bisi olmuşmudur 😒😔 çig ete dokunursam çig etin icerisideki bakteriler elimdeki kucuk yaralardan bana bulasir ve düşük yaparmışım bu yuzden dokunmamam gerektigini soyledi
Yavuzun1annesi2 Ilkmercimekgeliyor çiğ ete neden dokunmak iyi degil ki anlamadım 🤔geçen gün ben dokundum mangal yapcaktık baharatladım oğluma hamileydim kurban bayramında etleri hep ben yerleştirdim elledim yani baya ama allaha şükür oglumda bişey yok 🤗🤲
Aysenurctn32 Ilkmercimekgeliyor çiğ Ete dokunma derken ciddi ciddi dokunmaktan bahsetmiş olamaz heralde? Neden böyle bir şey söyledi ki.. Benim doktorum çiğ et şarküteri ürünlerini yeme sokaktaki kedi köpeklere dokunma diye uyardı. Acaba dokunmadan kastı o tarz şeyleri yeme gibi bir şey olabilir mi?
Ilkmercimekgeliyor zehranurr cig etin icerisindeki bakteriler elindeki kucuk yaralardan girmemesi lazim düşük yaparsın demişti
zehranurr ZumrutHanim çiğ et, iyi pişmemiş etin yenmemesini anlarım ama dokununca ne sakıncası oluyor ki. Ben bu zamana kadar tavuk, kıyma, et ne var ne yok dokundum yemek yaparken
Ilkmercimekgeliyor zehranurr bakteriler elimdeki kucuk yaralardan bulasabilirmis o zamanda düsük yaparmışım
ZumrutHanim zehranurr dokunup elini yikamadan heryere suren ayni kapta salata karan ayni kaşıkla corba karistiran ….. bkz kayinvalidem o yuzden demistir yada elde kesik varsa ordan da girebiliyo
Eymen-ss Ete dokunmak bebeğin hareketini nasil etkiler ki ben anlamadım sonuçta çiğ et yememissiniz dokunmussunuz sadece v her ev kadını dokunuyor buna 👍
Pelinbyrktrlr Aysenurctn32 Hayır şunu demek istiyorlar aslında dokunduktan sonra elini güzelce yıka elini ağzına sokma veyaaa elinde açık yara varsa eldiven takıp dokun çıplak elle dokunma yarandan toxoplazmaya sebep olan bakteri vücuduna geçebilir. 😃
lentil Aysenurctn32 toksoplazma geçirmediğim için bana da dedi. Ama iyice ellerini tırnak aranı temizlersen sıkıntı olmaz bakteri barındırmaz yani. Ben yine de eldiven kullanıyorm et tavuk yaparken
co2041 Ilkmercimekgeliyor başından beri dokunuyorum hiç aklıma kötü bir şey getirmedim bizim de 6.ayimiz bitmek üzere çok şükür bi sıkıntı yok. Bu yüzden bebeğin hareketsiz olduğunu düşünmüyorum kendinizi strese sokmayın
gozdekrks Ilkmercimekgeliyor dokunmak deilde canim dokunup eline agzina götürme demek istemistir. Canını sıkma bana da iyi pişmemiş çiğ olan ürünleri yememek söylendi hep dokundum hicbirsey olmadi psikolojidir hissiyatin🥰
Ozge2805 Ilkmercimekgeliyor çiğ etme dokundun diye bebeğinin kıpırtısı hissetmemesinin uzaktan yakından alakası yok canım
zehranurr Ilkmercimekgeliyor çok korkutmuş sizi aile hekimiz. Bana doktorum devamlı et ye tavuk ye balık ye diyor yiyeyim ama dokunmayacaksam nasıl yiyeceğim? Ben evde tekim annem, kayınvalidem yapmıyor her gün yemeği(çoğu ev hanımının olduğu gibi) korkmayın daha düzensiz haftalardasınız. 28 29 a kadar yolu var düzenli hareketlerin.
Esraali Ilkmercimekgeliyor nasıl yani çiğ ete dokunma derken ben kelle bile pişiridm, ciğer et dokundum pişmemiş olur yerseniz anlarım da dokunmak ne alaka aile hekimi hurafeci teyzelereen sanırım ya da yanlış anladınız
Aysenurctn32 Pelinbyrktrlr Ben de 7 haftalıkken tüm kan testlerini yaptırdım ve toxoplazmayla vücudum hiç karşılaşmadığı için kedi köpeğe dokunma, salam sosis pastırma gibi şarküteri ve çiğ etleri tüketme dışardan söylediğin yemeklerdeki yeşillikleri yeme ve kendi aldıklarını iyi yıka diye uyardı ama dokunma diye uyarmadı. Dokunma demesi bana saçma geldi. Her şeye eldivenle dokunup yapalım o zaman 😄
alazzeyneperva Ilkmercimekgeliyor hareketlerin ete dokunmakla bi alakası yok toksoplazma ve benzeri bazı virüsler için direk elle temas etme diyen doktorlar var sadece çiğ et yeme temiz olmasina güvenilir olmasına dikkat et diyen doktorlarda var ama diyelim ki dokunmak da riskli bunun bebek heraketiyle bi alakasi yok bebeklerimiz bazi günler daha aktifken bazi günler de daha sakin eğer hareketsizlik devam ederse gidin doktora ama etle alakası yok ev hanımları etle tavukla sürekli iç içe zaten kayinvalidenizin de bunda bi suçu yok
Elfelf475 Ilkmercimekgeliyor ben hep dokunuyorum daha 20 haftalık ve gayet sağlıklıyız o çiğ etme dokunma değil az pişmiş et köfte gibi şeyler yeme demek istemiştir siz yanlış anlamışsınız
gulbgs Elfelf475 Ilkmercimekgeliyor toksoplazma riskinden dolayı Ilkmercimekgeliyor toksoplazma riskinden dolayı öyle söylemiş:) ben sağlıkçıyım şöyle anlatıyım çiğ ete dokunup elini çok iyi yıkarsan hiç bir sıkıntı yok.Ancak çiğ ete dokunup elini yıkamadan ağzına falan götürmemeni tavsiye ederim.Özellikle tırnak aralarını fln iyi yıkamaya çalış ve elbette çiğ et tüketimi de yapmaman gerekiyor
Ilkmercimekgeliyor zehranurr sürekli her akşam yattigimda hareketlenirdi iki gundur hissetmiyorum haraketlerini o yuzden buda beni korkuttu çig ete dokundugum icin bisey mi oldu acaba die 🙄