teachervera Kızlar şimdi bir doktorun hikayesinde gördüm. Mahkeme kararına göre ikili, üçlü, dörtlü tarama testi yerine doktorlar fetal dna amniyosentez istemek zorundaymış.
Burcu4135 teachervera mahkeme kararını bilmiyorum ama benim yasımdan dolayı direk dna testini söyledi doktorum 10.hafta da yaptırdık.
MihricanA teachervera Nasil yani taramalar kalkıyor mu? %100 sonuc vermiyor diye yaptırmadı insanlar %100 sonucu olan ama tehlikeli yöntem yürürlüğe giriyor bravo 🤬
Kuyumcu teachervera yanı ben pek sanmam he ozelde ısterler fakar devlette nasıl ıstıcekler herkesın onu yaptıracak maddı ımkanı yok ben yaptırdım tup bebekdı ondan dolayı 3 bın verdım teste bence dogrulugu yoktur bunun
Sevinc24 teachervera fetal DNA ücretsiz yapılmalı diğer testler hamilelere stres yapmaktan başka bi işe yaramıyor
Meriiih Burcu4135 merhaba bir şey sorabilir miyim? DNA testi ile birlikte sonrasında ikili üçlü testleri de yaptırdınız mı yoksa gerek kalmıyor mu?
Alone Ela20 fetal DNA ücretli amniyosentez ücretsiz yapılıyor(devlet Hastanesinde ) belki o yüzden amniyosentez önerilecektir ayrıca fetal DNA riskli çıkarsa(benim öyle oldu) yine sonucu amniyosentez ile kesinleştirmek istiyorlar
Sevinc24 Alone amniyosentez sonucunuz çıktı mı fetal dna da güvenilir değil diyorlar ben genoksa yaptırmıştım çok şükür temiz gelmişti ama Doğum yapana kadar hep korktum perinatolog hamileliğimi mahvetti yüzde 1 yanılıyor sonuçta diyerek
Aslinur Alone detal dna %99 kesin sonuç verirken amniyosentez%77 sonuç alınıyor tekrar beden amniyosentez istenildi bnce dr ile görüşün
Alone Sevinc24 malesef çıkmadı daha fetal DNA sonucuna göre bebeğim down sendromlu bekliyoruz bakalım umarım yanlış çıkmıştır. Fetal riskli çıktığı zaman yanılma payı çok düşük de olsa olabiliyormuş ama orda sonuç normal çıkıp sorunlu doğan duymadım
Ayse3695 Sevinc24 yanılma payı cok dusuk tarama testlerinde zaten sana ihtimali söylüyorlar ve fetal dna testi yada amniyosentez yapıyorlar ben fetal dna testı yaptım bebegıme erkek dedı 5 doktor 😂fetal dna da yuzde yuz kız dedıler ve ondan sonra gıttıgım tüm doktorlar kız dedı kızım olucak amniyosentez de bebegın düşme riski oluyor o yuzden riske girmek istememiştim ve fetal dna yapmıstım ve hepsı temiz cıktı şükür detaylı ultrasona 2 kere gırdım ondada hersey normaldi
Ela20 Sevinc24 bana da doktorlar fetal DNA için ısrarla belirttiler yanılma payı olduğunu kesin olmadığını birde hekim olarak belirtmek zorundayız dediler
Sevinc24 Alone sonuç normal çıktığı halde stresim bitmemişti forumda da yanılma oluyor demişlerdi herkes her şeyi diyor bu süreçte detaylıya gitmesem ne kadar mutlu bi hamilelik geçirecektim kalpte delik vardı başka bi bulgu yoktu ikili taramam temizdi ona rağmen öyle korkuttu ki bilmiyoruz ki ultrasonda normal görünür ama doğunca öyle olmaz yanılma payı var dedi sadece amniyosentez kesin sonuç verir dedi ben de yaptırmak istememiştim
Sevinc24 Alone herhangi bi hastalığınız varsa veya ilaç kullanıyorsanız yanlış çıkıyormuş bi de yüzde kaç dnası yüzde 8 den sonrası doğru sonuç veriyor
Alone Sevinc24 detaylıya girmedim henüz ama ultrasonda herhangi bir sorun yok bende o yüzden o kdr emindim ki fetal in temiz geleceğine (ikili taramam riskliydi ama daha önceki gebeliğimde de riskli çıkıp amniyosentez im temiz gelmişti o yüzden ikili taramayı hiç önemsemedim). Sonuç gelince kendi doktorum aradı inanamadık ama sonucu gören her doktor o öyle çıktıysa kesin down sendromludur diyor. Benim hala umudum var bakalım
Alone Sevinc24 hiç bilmiyorum gönderilen raporda DNA oranı yazmıyordu.İntergen diye bi laboratuvar a yaptırmıştım. Benim hem kalbimde sorun var hem de kan pıhtılaşmam var iğne kullanıyorum onun harici ne tarz hastalıklar etkiliyor bilmiyorum ama inş yanılmıştır şuan sadece dua edebiliyorum elimden başka birşey gelmiyor
Sevinc24 Alone yanılmıştır büyük ihtimal rabbim inş sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok zor bir süreç yaşayan bilir
Ebru1208ahmet Bende 20 haftada kalpte parlaklık var dedi doktor tek başına bir anlam ifade etmez ama çok korktum üzüldüm doktor kontrole geldiğinde hatırlat bakalım dedi fetal ekoya gitim çok şükür bir sorun çıkmadı hiç bir testi yaptırmadım sadece detaylıya girdim ense kalınlığı burun yapısı normal di aynı durumu yaşayan var mı