Arkadaslar merak ettigim bir konu var sezeryan doğumda sut hemen gelmiyor diyorumki sezeryanda doktor gun veriyor o gunden bi gun once sutumu makine ile sagsam dogumda bebegime hemen sut gelmis olur fakat bebek icin herhangi bir sorun olur mu.
Sutumu sagsam zarari olur mu
Cansuomerali canım normalde zaten süt hormonu plasenta ayrıldıktan sonra salgılanıyormuş göğüslerine eziyet etmiş olursun sadece o zamnda acıdan emziremezsin söyleyim şimdiden de kafana takma takınca hiç gelmiyor kendi haline bırak
ZEhrA_94 basi kisilerin son haftalarda sutu geliyormus o nasil oluyor acaba
Cansuomerali ne kadar masum bir düşünce 😄 ahh bebeğim genelde sezeryandan 2 3 gün sonra iniyor süt 😊
Damlaltinay napiyom canim ya daha erken nasil gelir diye dusunup duruyorum
Cansuomerali ben 33 haftaya girdim ve 3 haftadir sütüm geliyor😊😊tabi akmamasi için elimden geleni yapıyorum
Kişiden kişiye değişiyor bu süt gelme mevzusu dediginiz de mantıksız gelmedi açıkçası sonucta kolostrum cok faydalı doğar doğmaz vermenizde ne zarar olabilir ki
Sütün geliyorsa doğumdan sonra da gelir zaten. Arkadaşım iki kez sezaryen doğum yaptı ikisinde de süt fışkırıyordu. Boşuna kendine eziyet etme. Sütün gelmesi normal yada sezaryen doğumla alakalı değil. Plasenta senden ayrıldığında süt salgılanır. Doğum şekline göre değil yani
Cansuomerali valla bence böyle birşeyi dert etme gelse ne olcak bebek tutmayabilir bu seferde. Bence sal gidişatına kuzum, sen doğurmaya bak önce.
Lulemom yanlış bilgi kuzum, doğum şekli konusunda haklısın ama benim sütüm 3 4 gün inmedi 😊 iki gün hiç inmedi hatta 😔
Damlaltinay herkeste anında gelecek yada herkeste 3-4 gün sonra gelicek diye bişi yok ki zaten. Normal doğum yapıp doğru düzgün sütü gelmeyen mama kullanan tanıdığım da var ona bakarsan. Aynı gün süt bolluğu yaşayanda.
benim 20li haftalardan sonra hep atletim ıslandı, sezeryan oldum, bebeğim gelir gelmez emzirmeye başladım. bayağı da çoktu sütüm allaha şükür ama kızım emmedi 6 ay sağarak verdim sonra da kesildi
Deleted5544 yaaa çok üzüldüm sadece sütün gelmesid3 yetmiyor maalesef inşallah bol bol sustunuz gelir bebislerde bol bol emerler🤲🏻
Cansuomerali bebeğim bende sezeryanla yeni doğum yaptım, kendine eziyet etme düşündüğün gibi gelmez çünkü maalesef önce plesanta ayrılıcak ki süt gelsin. Bende geldi ama damla damla onuda inan pompa çekmiyor bile. Sütüm yok diye asla üzülme sakın. Bende doğumumun 3. Günü banyoda sıcak suyla göğüslerime güzelce masaj yaptım çıktım bir baktım ki sütüm akıyor işte o zaman onu pompa sağdı ilk iki gün uğraşsanda pompa sağmaz zaten canını sıkma bu yüzden sakın
Cansuomerali ben 22 haftaligim sutum geliyor doktor bakti ne guzel dedi
Meltemce maşallah ne güzel
gulapikk sağolasın canın inşallah sutumuz çabuk gelir bol bol
Öyle süt gelemeyecek diye şartlamayın kendinizi. Ben iki kere sezaryen oldum ikisinde de hemen geldi sütüm. Ama plesenta ayrılmadan süt gelmez yani sagarak sütün gelmesi pek mümkün değil.
Cansuomerali cnm gelen şey sıvı bir su gbi kanalları açılıyor senin bebeğine yarayacak sarılık yapmayacak asıl faydalı olan ağız sütü doğumdan sonra geliyor ben normal doğum yaptım bnmki de 3 gün sonra geldi ve ne uğraşlarla yani ayrıca 2-3 gün sonra değil hemen de gelebilir bunu bilemezsin göğüsü pompalamak kolay gbi gözüküyor ama emilmeyen bir göğüse sadece eziyet olur yara olur bu sefer acıdan kendi bebeğini emziremezsin