DryTrk Merhaba anneler. 5 aylık hamileyim. Erken evet ama yavaştan araştırmaya başladım doğum ile alakalı konuları. Öğrendiğim ilginç bir durum kafamı karıştırdı. Acısını sancısını düşünmeden normal diyordum hep. Ama normal doğum sonrasında vanijal genişlemenin olacağını, eskisi gibi hiç olmayacağını hatta estetiğe büyük ihtimal ihtiyaç duyacağımı öğrendim. Normal doğum yapanlara soruyorum affınıza sığınarak. Gerçekten dış görünüş olarak bu kadar kötü bir etkisi oluyor mu ve evliliğin kalitesinde düşürüyor mu bu durum? (Genelde de sezeryan öneriyorlar bu yüzden) Şimdiden teşekkürler 🌸
kelebegimm07 DryTrk merhaba. Ben sezeryan olucam kesinlikle ☺️ Normal doğum yapan arkdasim aynısını söyledi genişleme olmuş ve eskisi gibi asla olmuyor dedi eşi bile söylemiş bunu maalesef doğruymus👍
Minikkus00 DryTrk bende bu konu yüzünden pzt sezeryana gireceğim kendim istiyorum normali yapamicam gibi geliyor. Genelde eski hali olmuyor diyorlar . Daraldı yazanlar olmuş ama bunun da garantisi yok ki. Belki benim ki genişleyecek yani nereden bilebilirim bende bunu istemiyorum zaten hashas bir bölge orası ağda da bile kasiliuorm
Bmom DryTrk 20 gün önce normal doğum yaptım görünüş açısından eskisinden daha iyi oldu doktorum çok güzel estetik dikiş attığını genişleme söz konusu olmadığını söyledi, dış görünüş olarak düşünmeniz sezeryan dikişlerini düşündürmuyor mu 🤷🏼♀️ bebeğiniz ve sizin için hangisi saglikliysa onu seçin doktorunuzla beraber görünüş eskisi gibi olmamasi vs fuzuli şeyler
DryTrk kelebegimm07 bana da öyle dedi normal yapan arkadaşlarım ya daha da ilk bebek yaşım 28 evliliğim de önemli sonradan tekrar müdahele gerekirse çok zorlanırım diye düşündüm ben de z🙈
kelebegimm07 DryTrk evet arkadaşıma dikişte atipmis ama neden öyle olmuş bilmiyorum ilk kişiden duyduğum birşeyde değil daha önce çok kez duydum eskisi gibi olmuyor ilişki. Esim eskisi gibi zevk almıyor falan diyende oldu. Kusura bakm açık yazdım nasıl telaffuz edeceğimi bilemedim🤭 isterseniz bayan bı doktora bu durumu danışın bakalım ne dicek
Tubasam Ben oğluma 7 sene önce doğum yaptm öyle bisey olmadi hatta tam tersi daraldı diyebilirim kızımda erken dogum olduğu icib 14 gün önce sezeryan oldum
sosi5 Tubasam ayni gun erken doğum yapmışız bende ikizlerimi 28 mayısta dogum yaptım 27 haftalik sizin kac haftalik dogdu rabbim yardımcımız olsun 🤲🏻
Esmakucuk İyi bir doktorda, güzel bir doğum gerçekleştikten sonra hiçbir sıkıntı olmuyor, eskisinden bile iyi olabiliyor, kesi durumdunda dikiş atılınca
Tuba04 DryTrk araştırdım zaten normal doğursam da doğurmadan da vajina genişlermiş zamanla ilişkiye girmek yaşlanmak bile genişletirniş
Minikkus00 DryTrk bende senin gibi düşünüyorum o yüzden pzt 39+1 de sezeryana gireceğim. Pişman olmayız inşallah ya bu karar için
Momocuk-48 DryTrk bence siz ne yapmak istiyosanız o şekilde doğumunuzu yapın bende o sebeple sezaryen istedim ama duydumki ve araştırdımki doğumdan sonra vücut kendini hatta herşeyiyle yenilediği için hiç öyle bi korkum kalmadı diyebilirim sağlıklı olanı neyse aksi bi durum yaşanmazsa normal doğum yapıcam korkum falan yok bir kaç kişi yazmış iyi bir doktor kesiler ve dikişler bence en önemlisi bu doktorunuzla konuşun yardımcı olacaktır 🌺
Esmakucuk DryTrk ben hem o konuda sıkıntı yaşamadım hem de doğal doğum çok rahattı ve toparlanmam da kısa sürdü, sezaryen yapan çevrem kesinlikle memnun değil çünkü ameliyat oluyor ve daha zor daha zahmetli
Elsu26 Ben ilk çocuğuma hamileyim o yüzden bilemiyorum ama neredeyse çevremde herkes normal doğum yaptı kimseden öyle bir şey duymadım hatta normal doğumu öneriyorlar hep 🤔 burda kalayım da yorumlara bakayım 😂
DryTrk Minikkus00 Aynen öyle işte aynı düşünceler hep 😔 deneyip Ha olmadı tamam diyecek bir şey değil ki bu valla benim kafam da karmakarışık😄
babyackgz DryTrk 4 ay önce doğum yaptım tabiki rahimin toparlaması oradaki kasların sıkılaşması zaman alıyor ama bu durum kesinlikle sezaryen ihtiyacı doğurmamalı diye düşünüyorum, zamanla eski haline dönüyor sıkılaştırma egzersizleri var bunlar yapılabilir ayrıca kesi ve yırtık gibi durumlarda estetik dikiş atılıyor
Ervaerva DryTrk canım doktorun kesiyi atarken nasıl diktiğinede bağlı kimi kadınlarda sukıntı olmuyor aksine daralıyor kimi doktorların dikişi güzel atmamasından kaynaklı eskiye göre genişliyor . Sen doktora dikiş esnasında söylesen bile o iki dk halleder
Nejlavrl DryTrk bunu herkes söylüyor gercekten bende duydum ve takip ettigim kadin dogum doktorlarida paylasiyor normal doğumdan sonra genisleme yada görüntü bozuklugu olabiliyormus ama insanindan insaninada degisiyormus kimisi genisliyormus kimisi ayni kaliyormus bu kisinin vucuduna bagli artik bilemeyiz yani oylede kalabilir eskisi gibide olabilir kumar oynamak gibi 😃bahtınıza ne çıkarsa bende sezeryan olmaya karar verdim
Minikkus00 Nejlavrl tam olarak senin gibi düşünüyorum. Diyelim ki cesaretle ilk çocuğu normal doğurdum vajina ellendi dikiş vs genişledi diyelim E 2. Çocuk mecburi sezeryan.olmak zorunda kalsa ben ne anladım o zaman hem alt hem göbekten mudahele yiyorum boş yere. Onun yerine hiç riske girmeden sezeryana girmeye karar verdim pzt sezeryana gireceğim. En azından hashas.olan o bolgem aynı kalır diye düşünüyorum garantisi yok ki sonrasında nasıl olacağının.
Minikkus00 Nejlavrl pzt sezeryan için gün aldım ya acaba pişman olur muyum diye de korkum var illa ki.
Yeppudaa DryTrk merhaba ben normal doğum yaptım .bana göre evliliğin hiç kalitesini düşürmüyor .tek kötü yanı hapsurunca yada oksurunce kusunca idrarını tutamamam. İdrar torbam sarkmış olabilir .
Ervaerva Minikkus00 peki söyle bir şey olsa ikinci doğumunda normal olursa boşu boşuna karnınızdan ameliyat olmuş olucaksınız bu durum İnan normal doğumdan çok çok kötü . Normal doğum hem sağlıklı hemde vücudu temizliyor sezeryanda karnınız 7 kat kesiliyor ve o dikişler sizde bir ömür etki yaratabilir bilemiyorum hakkınızda hayırlısı
Uerdem Minikkus00 sezeryan olunca 2. Hamilelikte karin gerilecek o dikişler nolucak🤦🏻♀️ bende bunu düşünüyorum
balimm04 Arkadaşlar bende üç kez normal doğum yaptım genişlemenin aksine daraldı. Bence vücut yapısıyla alakalı bir de doğumdan sonra yani iyileştikten sonra egzersiz yapmanız gerekiyo
Nejlavrl Minikkus00 kaçıncı haftada sezeryan icin randevu verdiler acaba bizde yarından sonra gun alacağız sezeryan icin kaçıncı haftada aliyorlar doktorlar😃
Arzu3981 DryTrk vajinada genişleme olursa onun da çözümü var. Sırf böyle bir sebepten dolayı normal doğum yerine sezeryan tercih sebebi olmamalı. Doğmamış çocuğun gizli yaşamı isimli kitabıda okursanız normal doğumun çocuk için ne kdr faydalı olduğunu görürdünüz. Ayrıca çocuk ve anne sağlığını tehdit eden tıbbi gerekçeler olduğunda tabiki de sezeryan yapılabilir.
Anne2021 Arzu3981 çok haklısın Genişleme olursa ve bundan rahatsız olursam başka bir estetik müdahale yapmayı göze alırım Yeter ki çocuğum sağlıklı olan bir yöntemle dünyaya gelsin
balimm04 Minikkus00 Düşündüğün gibi bir egzersiz değil canım hani çişini tutar gibi rahmi sıkıp bırakıyorsun bu yani