Bir hemşire ve salı günü spinal sezeryan olacak biri olarak ne süreç ne anlatayım. Zamanında çok anne baktım öyle şimdi başıma geldi 😅 sezeryan sonrası 3 saat kadar daha uyuşuk olacaksınız idrar sondasında takmış olacak size o yüzden endişe etmeyin hiç 3 saat kadar. Ameliyata gittiğiniz önlüğü üzerinize örtecekler altınıza kanamanızdan ötürü pamuklu pes koyacaklar üstünüze de örtü örtüp servise getirecekler. İlk bir saat sık sık sonrasında azalarak 4 saat boyunca ateş nabzı tansiyon ve kanama takibi yapılacak. Kanama takibi dediğim göbek deliğinizin altına el sırtı ile bastırıp rahminizin başı ele geliyor mu diye bakacaklar geliyorsa harika gelmezse masaj yapacaklar masaj yaparken alttan kanama yoğunluğunuza bakacaklar. Masaj ile zaten rahim kendini belli ediyor. Acır mı yara yeriniz ilk uyuşukluk zamanında acımaz ama sonrasında acıma durumu ağrı eşliğinize göre değişir hiç tepki vermeyen anne de gördüm çünkü😃 uyuşukluk geçmeye başlayınca öncesinde zaten ağrı kesici veriyorlar ya da kastan vuruyorlar ki daha az acı olsun ayağa kalkarken diye yani biz öyle yapıyorduk😅 öncesinde uyuşukluk gittiyse ayaklarda artık yürüme zamanı geldi. Önce sonda çekiliyor. Sonra üstünüz giydirilip yürümeniz için destek oluyorlar. Anneler ilk ayaklanmada zorlanıyorlardı evet sonuçta orada bir kesi var ama yürüdükçe açıldıklarını belirtiyorlardı. Süreç bu şekilde. Süreci biliyorum ama bende de bir tedirginlik yok değil😅 bakalım salı günü ben neler yaşayacağım😅 Rabbim hepimize kolaylık versin🙏🏻🙏🏻❤️🌸