Sizde PCOS yok, tek bulgu ile konulacak bişey değil bu. Dr. Banu Çiftçi’nin geçen ay yayınladığı youtube videosunu iyice izleyin. Hele ki adetleriniz ağrılı ise kesin pcos değil diyor. Hiç korkmayın, sizin çocuğunuz olur. Mesela benim teşhişim ben 19 yaşındayken konuldu, tüm belirtiler vardı nerdeyse, kilolu olma, kıllanma, sivilcelenme, saç dökülmesi, testesteron hormonunun çok yüksek olması, ultrasondaki görüntü, adet düzensizliği vs.. Şu an 34 yaşındayım, 19 yaşımdan beri hep doğum kontrol hapı kullandım. Kasım ayında bıraktım ve 3. Ayımızda ovulasyon takibi yaparak doğal yollarla hamile kaldım. İlk 2 ay çok stres yapmıştım, kesin olmayacak diye..hatta tüp bebek için merkez araştırmasına girmiştim.. ne zaman ki kafamda unuttum, düşünmemeye çalıştım o ay hamile kaldım. Stres ve şeker en büyük düşmanınız.. Ha bu arada diyet de yaptım, hemen folik asit ve multivitamin kullanmaya başlamıştım zaten bi 4 ay önce fln. Vitamin D, vitamin B12 değerleriniz de yüksek olmalı. Aynı şekilde eşinizin de..Benim eşim de multivitamin kullandı..Eşim hiç kontrolden geçmedi..yumurta ve spermlerin kaliteli olması şart. Ovulasyon testini kullanmayı öğrenin mutlaka. birgebeningunlugu sayfası var instagramda, çok güzel fikirler var. Uygulayın.. ama sakın stres olmayın.. Bu dediklerimi de sakın unutmayın! Ha sakın soğan kürü fln uygulamayın, herşeyi berbat da edebilirsiniz.. ben hiç uygulamadım mesela..Şu an çok şükür 21 haftalık hamileyim, Allah’ım bu güzel duyguyu size de nasip eder inşallah!