ikizlerim2021
Bence riske atmayın bende ikiz gebeyim 33 haftalık biri dönmüş bebegın biri dönmüyor kuzenım de ikiz dogurdu ısrarla normal dogum istedi zaten ikizler erken doguyor normal bebeklere göre kiloları az oluyor ve dogum anında kendılerını ittiremiyorlarmıs bütün iş anneye kalıyormuş kuzenım mahvolmus ısrarla istediğime pişman oldum dedi ve bir bebek çıkmış ikinci cıkacakken içeriyi geniş bulup dönmeyece calısmıs ebesi baya bilgiliymiş kadın karnından bebegın kafasını tutmuş dönmesin diye agrısını anlatamam diyor eger dönseymıs ebe tutmasaymıs sezeryana alcaklarmıs hem alttan dikiş hem üstten dikiş bende cok araştırdım normal istiyordum ve ilk gebeliğim denemek istedim merak ettim normal dogum en güzeli en sağlıklısı ama ikiz gebelikler de büyük risk dogum koçlarına sordum ıkı bebegın de dogum kanalıma girmesi gerekiyor o da büyük bir şans girmesi girse bile bir bebek cıktığında diğer bebek dönmeye calısıyor anne karnında dediler kuzenimin yaşadıgını anlattılar resmen suan normal dogumdan vazgectim zaten erken dogum riskim var sezaryen olcam inşallah sağlıkla gelsınler de önemli olan o benim için artık