Ne çok dua ettim şu başlığı atabilmek için hepiniz çok iyi anlarsınız beni 🥺 çok korktum, endişelendim ama çok şükür şu an ikimiz de sağlıklıyız ve miniğim 12 günlük oldu bile 🥲
Hamileliğimin neredeyse en başından beri normal doğıum fikrine bir türlü sıcak bakamadığımdan (aşırı korktuğumdan 😁) direk sezaryene yönelmiştim. spinali araştırınca tamamen bayılmaktan da korktuğumdan 😁 onda karar kıldım. doktorum son haftalarda kolay doğurursun aslında sen dese de cesaret edemedim normal doğuma ama gerçekten hiç pişman olmadım neyse ki.
Geliyim doğumaaa. 28 mayıs sabahı yatışım yapıldı 38+6′da. Odaya çıktık kan alındı, covid testi yapıldı, anestezi uzmanı geldi onunla görüştük. O ara ama nabzım kesin 150lerde o kadar heyecanlıyım ki 🥲 hepsi sonuçlanınca önlüğü giydim sedyeye yattım eşim alnımdan öptü vee ameliyathaneye doğru yola çıktım 😅 gerçekten sıcak karşıladılar biraz sohbet ettik ve anestezi uzmanı oturur şekilde başımı iyice öne eğmemi istedi çok sakinsin dedi bilmiyorum gaz mı verdi ama o ara da nabzım gayet yüksek bence 😅 spinal iğnesini vurunca yatırdılar beni hemen, iğne damar yolu kadar acıtıyo bu arada hiç korkmayın. Yavaş yavaş ayaklarım uyuşmaya başladı bir 5 dk başın dönebilir göğsünde baskı hissedebilirsin dediler öyle de oldu. bayılıcakmış gibi bir his oldu ama hemen geçti öyle hissederseniz de korkmayın diye söylüyorum gerçekten kısa sürüyo. Sonra doktorum geldi acı hissedip hissetmediğimi kontrol ettiler ve başladılar. sıfır acı gerçekten ama diğer arkadaşların da dediği gibi çekiştirmeleri hissediyosunuz. Rahatsız etmedi ama beni alıştırmıştım kendimi o fikre sanırım. 10 dk geçti geçmedi tam emin değilim bebeğimin sesini duydum hemen gösterdiler sonra temizleyip yanağıma koydular öptüm kokladım o kadar güzeldi ki 🥺 üşümesin diyip götürdüler. Sonra benim dikişlerimi tamamladılar 40 dk sürdü diye tahmin ediyorum. Hep konuşturmaya çalıştım doktorumu bile çünkü insan konuştukça rahatlıyo 😅
İşlem bitince odaya çıkardılar bebeğimin hafif bir solunum sıkıntısı olmuş eşim odadaydı sadece birbirimizi görünce ağladık o duygusallıkla 🥲🥲
Şu karnına bastırma meselesi de o kadar korkulacak bişey değilmiş bu arada. 3 kez bastırıyılar birincide zaten uyuşuksunuz bişey anlamıyosunuz ikincide çok az üçüncü de en net anlaşılıyo o da o kadar rahatsız edici değil. İlk yürüyüş biraz sancılı ama herkesin dediği gibi yürüdükçe açılıyosunuz. Benim gözlerim karardı biraz hemen oturdum geçti sonra. 3 bardak nescafe içtim 2 gün baş ağrım hiç olmadı. Aklıma gelenler bunlar, sorularınız varsa seve seve cevaplarım 🌿🤍
Hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi inşallah 🤍🤍🤍