MasalAlparslanMom NaimeYilmaz zaten ondan başka işimiz olmayacak kolaya kaçınılmasından ziyade verilen öneriyi göz ardı etmelimi etmemeliyim bilemedim. Sonuçta onların işine yaramış ama acaba öylemi denk gelmiş yada gerçekten takviye olarak gereklimi . İnanın benim bugüne kadar çevremdeki gördüğüm en küçük bebek 3 ayını aşmış bebeklerdi 🤣 hep anaç bi yapım olsada ihtiyaçları doğrultusunda bişey bilmezdim
NaimeYilmaz MasalAlparslanMom benımde öle baktınız uyuyor uyanmıyor emmıyor kasıkla vericez sütü ısrarla almıyor o zaman tamam bende aynı seyı yapıcam mecburen ama ilk 1-2 gün ugrasmalı dıye dusunuyorum sutumuzu sağıp kasıklada verebılırız mama verene kdr kafamda delı dusunceler sizin gibi benmde 🤷♀️ Hakkımızda hayrlısı olsun
MasalAlparslanMom Nisanurr 2 gün önce 38+3 te Doğum yapan bi arkadaşım var mesela doktor hatasından olsa gerek sadece 1 hafta geriden geliyo gelişimi denilmesine rağmen bebek 32 haftaya eş doğdu ve prematüre denildi. Kan şekeri düşükmüş hemen sarılık oldu şuan ışın alıyomuş bebek . Takviye olarak mama da verilmiş daha iyiye gidiyomuş. Allah dermansız dert vermesin ama sorup bilgilenerek ama yaşayarak bişeylere çözüm bulunuyo
Nisanurr MasalAlparslanMom ooo şuan çok üzüldüm ya 38 olup nasıl 32 olur doktorun yaptığına bak ultrasonda belli olmuyor mu bu yazık değil mi o minik şeye 😏
MasalAlparslanMom GecesMom her doktora göre farklı ilerliyo işte işleyiş. Bazen bi çok bildiğimizde yanlış olabiliyo. Israrla sadece anne sütü diyen de var , anne sütü yetsede bu da olmalı diyende
GecesMom MasalAlparslanMom aynen canım.. mama 10 gün demesinin sebebi doğumdan sonra normalde olsa sezeryanda olsa biz dikilene çıkana kadar vs bebeğin kan şekerinin düşmemesi için mama verilmesi gerekiyomuş. Ee bi kere verince öyle şak diye kesmek olmuyomuş zaten mama gibi ilk sütünün doyurmayacağı kesin az gelicek çünkü sonradan artıcak. Bu sürede hem bebek aç kalmasın hemde süt üretimi artsın diye mama- süt şeklinde ilerleyince bebekse sarılık olmamış olucak sende endişelenmiceksin sütün doyurmadı aç çocuk diye. Bana çok mantıklı geldi ben asla mama kullanmam diyosum ama böyle anlatılınca mantıklı geldi bebeğimin iyiliği için 10 gün tabiki beririm dedim
MasalAlparslanMom Mervesim ama bi çok okuduğum yerdede ek gıdaya geçene kadar su bile gerekli değil diyolar . Şekerli su nasıl olacak 🤷🏻♀️🙄
Mervesim MasalAlparslanMom 3 gun boyunca yarim yaptigin sekerli suyu ver cay kasigiyla diyorum o kadarcik sariligi o kadar onluyoki
Elifrana MasalAlparslanMom sezaryen de olsa normal doğum da olsa sütün ne zaman geleceği annenin yapısıyla alakalı. Ben seZaryen oldum hemen emzirdim ve çok şükür hemen sütüm geldi. Eğer süt gelmezse hastanede kan şekerine bakıyorlar düşmüşse mamayı onlar veriyor. Benim sütüm ilk gün az olduğu için mama vermelerini istedim verdiler 2 defa hastanede. Sarılık için de en faydalı şey anne sütü mümkün olduğunca emzirmeye çalışın hemen mama vermeyin
MasalAlparslanMom Elifrana tecrübelerinize dayanarak bi sorum olacak ozaman 🤰🏻😍🙋🏻♀️ Belki 20nin son haftalarına doğru yoğun bişekilde sıvı gelmeye başladı göğsümden. Annemlere göre sütümün bol olacağına işaret bu 🤷🏻♀️🤰🏻 Doğrumudur🙄☺️
MasalAlparslanMom Edbanne alalımda dursun mama napalım . İnşallah gerek kalmaz , gereken birine veririm sonrasında. Yada kimseye gerek olmasın o kenarda dura dura tarihi geçsin çöpe atayım 😅😇 herkesin sütü yetsin kimsenin yapay besinlere ihtiyacı olmasın 🙋🏻♀️👼🏼😬
Elifrana MasalAlparslanMom bence doğru ☺️ Benden de geliyordu ve çok şükür sütüm bol. Ama ek olarak mama kullanmayı bırakamadık hâlâ
MasalAlparslanMom GecesMom banada mantıklı geldi Bunu okuyunca. Bakalım inşallah gerek olmaz yinede 🤰🏻👼🏼
MasalAlparslanMom Elifrana hayırlısı bakalım 🙃☺️ Doğumdan sonra çalışacağım için sağıp bıraktıklarımın yanında belki illa mama gerekecektir. İlk doğduğu gibi verilmeli kısmı daha baskındı şuan kafamda ama genel olarak verilen cevaplar aynı
Elifrana MasalAlparslanMom ben de öğretmenim eylül de başlayacağım çalışmaya, bebeğim 3 aylık olacak bıraktığımda. İlla ki sağmak zorunda kalacaz ek olarak mama verilebilir mamaya zehir gibi bakanlardan değilim 😂
MasalAlparslanMom Nisanurr 34. Haftada 1 hafta geri dediler gelişimine 37 ye geldiğinde üzerine sadece 150 gr alabilmişti bebek. Kordondamı sorun var acaba o bu 1 hafta daha gözlemleyelim gelişimi tamamenmi durdu diyene kadar kız Doğum yaptı . Çapa’da yatıyolar şuan
Nisanurr MasalAlparslanMom Allah acil şifasını versin hemen toparlansın kuzum benim hemencecik toparlanırda çıkarlar inşAllah