Mltm07 HappyMom çalışıyorum aşırı stressli bir işim var birde sigarayı bırakma stresi içiyorum ama daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum düşük yapmıştım tekrar gebeyim bu yüzdende stresstense azaltmak daha mantıklı diyorum vicdan azabı çok çekiyorum ama bırakamıyorum umarım bırakırım hep yarım içiyorum
nvn-mutlu HappyMom hamile kalmadan önce nerdeyse 1 paket sigarayı bitiriyordum şimdi azaltmaya çalışıyorum günde 5-6 tane içiyorum inşallah zamanla onu da bırakırım
minnakvearas seyram asıl sigara çok daha fazla zararlı hergün düzenli tüketiyorlar çünkü.Alkol olarak buyuk olasilikla şarap önermiştir doktoru ve 1 kadeh o da zaten 1 2 kere icmis.yani şarap da sigara ve kafein kadar zararlı değil ki ayda yilda 1 kez icmis.Ben sigara ve alkolu hamileligimi ogremdikten sonra biraktim birakilması taraftarıyım ama ayda yilda 1 kadeh sarap icen ile hergun sigara iceni kiyaslamayin bence
seyram minnakvearas bakın ben kimsenin hayatını veya yaptığı şeyi eleştirmiyorum ve saygı çerçevesini aşmadan hanımefendiye karşı nacizane bir öneri ve fikir sundum bu bir . İkincisi Sizin ayda yılda bir dediğiniz şey hamileliğe denk geliyorsa tabiki zararlı. Hangi doktor gönül rahatlığıyla gebelikte alkol '‘ şarap ’' içebilirsiniz der Allah aşkına bana bi gösterin o doktoru ya . Yani ayrıca sizi etiketleyerek yazmadım öyle değil mi? Hamilelikte bir kez iki yudum alkol alıp da ertesi gün bebeğini kaybeden bir anne adayı tanıyorum. Allah aşkına şimdi de kalkıp da bana hamilelikte şarap kullanımını savunmayın herkesin fikri kendine elbette ama bu apaçık ortada bir yanlış öyle değil mi? Ayrıca sigara ve alkolü öyle bir karşılaştırmışsınız ki sanki ben sigarayı savunuyorum veya içiyorum da alkolü kınıyorum? Allah aşkına yapmayın ya savunduğunuz şeye bir bakın bir düşünün bir araştırın öyle yazın yorum yapmak için yazmayın şuraya!
seyram minnakvearas ayrıca burda bir yanlışınız daha var ki o da ben sigara ve alkol kıyaslaması yapmadım!
Aryapoyraz Tsara bıraktıktan sonra 3. gün cok kötü yapmıstı beni 2 3 hafta sürüyor 6 aya kadarda canınız sigara istiyor zaten
Mom01 Hamile olduğumu öğrendiğim hafta aşırı alkol tüketmiştim bilmeden şuan 23 haftalık oldu o günden sonra ne alkol ne sigara hepsini bıraktım
Neslihanhsrt Hamile kalmayı düşündüğüm andan itibaren azalttım, hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren de direkt bıraktım. Şu an 39+4 haftalık hamileyim. Eğer bebeğim emmezse yine başlayacağım sigaraya da alkole de.🥲
Fatos01 Neslihanhsrt aynı benim anladığım an bırkatım şuan 38 +6 emzirmeden 2 3 ay sonrası için balkonda sigara çay hayalim var😑
Mrvekccc Neslihanhsrt alakasız olacak ama bende 39+6 haftalık hamileyim ve doğuma dair hiçbir belirtim yok yarın günüm doluyor suni sancı ile mi doğum yaparım
Aylaa55 HappyMom Ben nargile içiyorum çok bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum 9+3 olduk eşimde her akşam mutlaka içer bir iki kere bende gündüz canım sıkılırsa keyif amaçlı içiyim biraz diyorum tamamen bitirmesem de 5 duman Bİle olsa yetiyor nasıl tiksinicem bilmiyorum kokusu kötü geliyo ama içmezsem hayatın tadı yokmuş gibi geliyor nasıl bırakabilirim 😔😔
Melos1 Aylaa55 ya ben günde 5-6 sigara içiyorum onun vicdan azabını cekiyorum siz nargile diyosunuz o sigaradan daha tehlikeli her dumanı bir paket sigara değerindeymiş. İçicekseniz sigara için nargileden daha iyidir
Silvia Ben gebelik planladığım zamanlar bırakmaya çalıştım yumurta kalitesini etkilediği için ama bırakamadım. Sonra eşim bıraktı dedim o bırakıyorsa ben de bırakabilirim ben iki yıldır içiyordum o 20 yıl:) bıraktığım ay hamile kaldım sonra bi dal içmeye çalıştım ama yok içemedim bitmiş bende sigara 😁
Lelommm HappyMom Alkol kullanmıyorum ama sigaradan hiç tiksinmem olmadı ya aksine çok saçma sanki sigara aşeriyor gibiyim başkasının sigarasından tiksiniyorm ama kendime faydam yok içiyorum inşallahh bişey olmaz beslenmem güzel ama malesef sigara içiyorum 😞
[silindi] seyram yorma kendini bazilarina laf anlatmazsin . Biz esimle bir yere gitmisdik bi arkadasinin esyasini almaya . Ama.gittimize gidicwmize pisman olduk neden diycek olursan alkol havada ucuyodu resmen kucucuk cocuklarin elinde sigra uyusturucu alkol ve kadin hamile ona ragmen iciyodu
Zeyneppramazan seyram içen içsin zıkkım içsinler yıllardır bebek sahibi olmak için can atan insanlar var bebeklerini nasıl riske atiyolar ben anlamıyorum genede herkesin hakkında hayrlisi olsun kendi görüşü herkesin
seyram HakunaMatata anlıyorum ben sadece fikrimi belirttim benimde bir arkadaşım sadece iki yudum içtiği hafif bir alkolden dolayı ertesi gün bebeğini kaybetti bebeğe ulaşmış ve bebeğin kalbini yormuş yalnızca iki yudumda çok sağlıklı bir gebelik ve bebekti ama kalbi durmuştu. Allah kimseye yaşatmasın ama ne olacağını inanın bilemeyiz. Ben sadece çok yakınımda yaşadığım ve söylemezsem üzerimde kalacağını düşündüğüm için bütün iyi niyetimle yazmak istedim. Hatta bunu ilk yorumumda yazmadım ki üzmemek için sonuçta hamileyiz duygularımız karmakarışık. Allah bütün anne ve bebekleri korusun sizde kucağınıza güzelce alın inşallah bebeğinizi 🙏
Fatos01 Günden 1 paket sigara içiyordum hamile olduğumu anladığım an bıraktım o günden bugüne 6 7 dal sigara içtim onlarıda yarıya kadar içtim attım sigara içen ortamlardan hep uzak durdum kocam sigara içtiğinde kendimi o kadar zor tutuyordum ki ama tek düşüncem vardı bebeğime kendi zevkim için tehlikeye atamam bu nankörlük olurdu şuanda tek düşüncem emzirme döneminin 2 3 ayını atlatıp balkonda sigara çay keyfi yapmak 😑😑
Eriminannesi Fatos01 https://www.pdfdrive2.com/sigarayı-bırakmanın-kolay-yolu-allen-carr-e117477998.html
Glsn1 32 haftalık hamileyim bulantılardan dolayı sadece 2 ay içmedim sonra devam napim yani bırakamıyorum Allah’ın dediği olur 🙏
Eriminannesi Glsn1 https://www.pdfdrive2.com/sigarayı-bırakmanın-kolay-yolu-allen-carr-e117477998.html
fatmArslan06 HappyMom bebeğimi ögrendigin an şaaaaak diye bıraktım hic bisey ondan önemli değil öğrendiğim an degil hamile olduğumu hissettiğim anda içmiyordum zaten doğumdan sonra içecem ama😁
Papatya2768 HakunaMatata ya bende şaşırdım doktorun nasıl izin verdi benimki çaya bile 1 bardak kahve hiç içme diyor
Burcu4135 HakunaMatata benım doktorumda 15 20 gunde bir 1 kadeh izin verdı. Cokda anlatmaya calısmayın ne desenizde anlamayacak cok ınsan var :)