glyanki bende çentik vs görünmüyor. Yani rahimdeki ve plesantadaki her şey normal. Ama benim de hamilelik boyunca midem aşırı bulandı 21. Haftaya kadar hep kustum. Sonra kusmalar seyrekleşti ama bulantı devam etti. Haliyle bu durum iştahımı kapattı ve iyi beslenemedim, her şeyden tiksindim, su içemedim. Sanırım bu durum bebeğimin geri kalmasına sebep oldu.
yediklerim ise :
kahvaltıda: her sabah mutlaka bir kase kadar kaşar peynir ( ama marketlerdeki basit markalar değil hakiki kaşar) midemin alma durumuna göre bazen 1 buçuk bazen 2 adet yumurta (bir gün haşlanmış bir gün yağda Yoksa tiksiniyorum. Yağda yapınca hakiki tereyağ ile yapıp içine biraz kaşar koyuyorum )3-5 siyah zeytin, diğer peynir çeşitleri (köy peyniri vs ), domates , yeşillik,tahin pekmez karışımı, çok açık çay (süt Ya da meyve suyu daha iyi ama ben kahvaltıda onları tüketemiyorum)
Kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün: burada yediklerim değişiyor. Muz,armut,başka meyve çeşitleri,badem, fındık kuru meyveler vs. Canım ne isterse (ceviz ve süt de olabilir burada ama ceviz tek başına midemi yakıyor süt de iştahımı kapatıyor öğlen yemek yiyemiyorum)
Acıkma durumuma göre 1-2 saat sonra öğle yemeği: et, kıyma, baklagil(özellikle Nohut,bulgur, yeşil mercimek), sebze ne pişirebildiysem ama dengeli bir şekilde Yani her gün sebze yersem olmaz bugün et yediysem yarın sebze mesela, bir de mutlaka bir kase yoğurt
öğlen yemeğinden 2 saat falan sonra ara öğün yine yukarıda saydıklarımda yemediklerim ( ama ben genelde öğlen yemeğinde biraz çok yediğim için bu ara öğünde acıkmamış oluyorum ve yemiyorum yoksa akşam yiyemem ☺️)
akşam yemeğinde ise : öğlen yemeği ile hemen hemen aynı farklı olarak yoğurt yemiyorum salata yiyorum.
yemekten 1 saat falan sonra maden suyu ile badem Ya da fındık canım kaç tane isterse
yatmadan önce süt, muz,ceviz,nesquiki blenderdan geçiyorum yanında bebe büskivisi ile içiyorum. İstersen büskiviyi içine de koyabilirsin ama o zaman mama gibi olduğu için ben sevmiyorum yanında yiyorum.
Gece ise mutlaka tuvalete kalkıyorum kalkınca kendi sıktığım havuç suyundan yarım bardak kadar içiyorum tekrar yatıyorum
bunların yanı sıra takviye olarak ocean microfer ve pregna formula kullanıyorum. 3-4 günde bir de acile gidip doktorumun yazdığı serumu alıyorum
biraz uzun oldu kusura bakma ben 1-2 gün çok üzülmüştüm bebeğimin durumuna buradaki tavsiyeleri , yaşananları vs okudukça moral buldum toparlandım ve dua ederek beslenmeye başladım. Senin de öyle yapmanı çok isterim. Çok şükür işe yaradı şimdi daha da hevesliyim beslenmeye ☺️