• Gebelik
  • Annelik psikolojisine giremeyen var mı?

Ben hala anneymiş anne olcakmış gibi hissedemiyorum , doktor bebekle konuş diyor napiyosun kızım falan diyorum sadece ama boşluğa sanki🤷🏼‍♀️ 31hafta olcaz yakında hareketleri herşeyini hissediyorum . Ama duyguya giremedim hevesli yapmıyorum bişey benim gibi olan var mı?? 😢

başkalarını görüyorum ay canım kızım bilmem ne böyle candan içten konuşuyorlar ne bileyim hazırlık yapıyorlar bende o heves yok haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorum? 🤦🏼‍♀️ (İsteyerek yaptık. 29 yaşındayım ve çocuk psikoloğuyum 🙄 )

psychologist bende senin gibi sayılır canım 11 haftalığım şimid hissedemiyorum diye mi bilmedim şuanda bende duygu yok

28 yaşında 29 haftalık kızıma hamileyim gerçekten sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı duyguları bende yaşıyorum. Ama endişeli değilim kızımı kucağıma alınca kokusunu içime çekince koruma içgüdüsü devreye girecek biliyorum 🥰 sizde sıkmayın canınızı

psychologist canım dogurunca bile hemen annelik duygusu gelmiyor insana kendini suçlama. Bir arkadasım karnındaki bebeğe masal okuyor banada komik geliyor, bende konusamıyorum ama bazen sesimi bilsin tanısın diye bir iki sesleniyorum o kadar ☺️

psychologist bende senin gibiyim 25+4 olduk ama hiç kendi kendime konuşuyormuş gibi geliyor komiğime gidiyor haaa yoğun ve çok tempolu Bi işim var karnıma bişey değmesin diye uğraşıyorum ani reflex oluyor ama onun haricinde tık yok neden bilmiyorum kendimi anne olacakmış gibi görmüyorum bu yüzden de kötü Bi anne olacakmışım gibi hissediyorum 🙄🙄🙄

psychologist hepimiz aynı düşünüp aynı hissetmek zorunda değiliz ki kendinizi üzüp suçlamayın aslında bunun nedenini düşünmek bile birşeyler hissettiğinizi gösteriyor 😊 belki bebişle ilgili kaygılarınız vardır duygularınızın önüne geçen üzmeyin kendinizi

psychologist 23+4 üm bende senin gibiyim. Sacma geliyor karnımla konusmak. O karnını sevip saatlerce konusanlar da yapmacık geliyor yada bizim yapımızla alakalı. Ama yalnız degilsin :)

Tuba04 teşekkür ederim böyle zamanlarda destek görmek iyi hissettiriyor 😌

Bende senin gibiyim. Sanırım ilk çocuk olduğu için böyle doğup kucağımıza aldıktan kokladıktan biraz vakit geçirdikten sonra annelik iç güdüsüne sahip olucaz bence.

Ben hamile oldugumu ogrendigimden beri annelik duygusu geldi çok güzel her gün karnımı sevdik eşimle konuştuk karşımızda büyük biri var gibi şu an konuşmalarımıza çok güzel tepki veriyor maşallah prensesim öyle çok seviyorum ki karnımı kucaklıyorum 23 haftalığız bu arada 💗🤩

psychologist valla son günlerde ben de kendimi böyle sorguluyorum. Tekmeleri falan duyunca heyecanlı olurum sanıyordum ama normal geliyor bana 😃 aşırı da konuşmuyorum öyle çocuumla, hala tam anne olacakmış gibi de hissetmiyorum bilmiyorum 😃 doğduktan sonra netleşecektir herşey umarım 🤓