• Gebelik
  • Annelik psikolojisine giremeyen var mı?

psychologist hamilelikte oyle fazla bisey gissetmiyosun ama ilk dogdugunda ilk kucaginda aldigin andaki kokusunu bi icine cek sonra gel bi daha buraya yaz annelik nasil biseymis diye siir yazarsin sonra 😀😍

psychologist Dogurduktan 15 gune kadar sanki baskasinin bebegini bana vermisler ben bakmak zorundaymis gibi hissettim ta anlamiyla bu olayi kavramam 1 ayimi aldi. Simdi 2.ci gelecek ama annelik duygusunu bildigim icin sanirim daha farkli hissediyorum.

psychologist Ben hemen o psikolojiye girdim çünkü 3 bebeğimi kaybettim hep konuşur severimm galiba bir daha anne olacağımı düşünmediğim ve umudumu kestiğim için bu kadar bağlıyım gece elimi karnıma koyup uyuyorum şimdiden çok sahipleniyorum konuşuyorum hepsi geçmişte yaşadıklarımdan galiba insan bir an olsun o duygudan mahrum olmak istemiyor.

psychologist olabilir duygularımız hormonlarımız her şeyimiz alt üst olmuş durumda. Ben suan cok yogun yasıyorum sürekli seviyorum ama belki dogurunca bir süre donuklasıcam bilmiyorum. Lohusalıkta ve hamilelikte duyguları cok sorgulamamak lazım bence. Akısına bırakın gitsin :)

lentil diyorumya asla yanlız değilsiniz banada garip gelşyo ama düzelir diye umuyorum 😂

Yalnız değilsin, bende öyle aşırı konuşup saatlerce karnımı sevemiyorum yani bir de tedavi gördüm olması için, kendimi suçlu gibi hissediyorum. Bir de kayınvalidem arayıp napıyor hareket ediyormu konışuyomusun falan diye sorunca cinnet geçiresim geliyor 😂 bence yapısal biraz ya insanın yapısıyla alakalı

Benim doğuma 1 hafta var ben hala aynıyım :)) üzülme ilkinde de böyleydim ben herkeste oluşmuyor işte

psychologist normal bence 😊doğduğunda hissedeceksiniz bende 22 yaşındayım bir mesleğin yok ama cocuk gelişimi bölümünde mezun oldum 1 yıl da stajyerlik yaptım çocukları da çok severim hamileliğimde anne iç güdüm baya vardı doğumda hiç olmadı sezeryan oldum bana gösterdiklerinde sanki başkasının çocuğuymuş gibime geldi tepkisiz kaldım hiç duygulanmadım şu an 20 günümüzü tamamladık yavaş yavaş anne olma duygusu artıyor hâlâ bana yabancıymış gibi geliyor😔🥺🥺tek başıma yetiştiriyorum yemek temizlik bebek bakımı uykusuz da kalıyorum daha dün eşim bağırdı çağırdı temizliğimi yarıda bıraktım diye kavga ettik baya kırdı o kadar zor ki anlatamam ya tek başıma bakıyorum direniyorum işte 😔kendime zaman ayıramıyorum ayırdım diyelim anca uzanmaya yetiniyorum yüzüme bakım yapamiyorum evde pijamalarimla dolaşıyorum resmen

Zumzum48 tabiki illaki gelir bence benm evde kedim var ona bile annelik duygum var ortaya çıkarsa herşey yoluna girer 😂 somut şeyler istiyoruz belki :)

psychologist merhaba sevgili meslektaşım:) yaşıtız sizinle. 39. Haftamdayım. Sürpriz bir bebekti benimki. Aynı yollardan geçtim. Bazen bebeğe karşı samimiyetsiz miyim diye bile düşündüm. İlk bebeğime hamileyim, 7 gün sonra doğumum var. Yeni yeni samimiyet kurduk🤗Ben anne mi olacağım, olabilecek miyim kaygıları hissediyorum bazen. Yaşam tarzlarımız, hayata katılma şeklimiz özellikle mesleki sebeplerden dolayı bir çok anne adayından farklı, belki bu yüzden böyle hissediyoruz. Ama neticede henüz kucağımıza almadık. İşler o zaman değişecek diye düşünüyorum. Sonrasında bi postpartum patlatmazsak sıkıntı olmaz inşallah 😂

Valla bende öyleyim, saçma geliyor göbeğimle konuşmak 😂 31+3 olduk arada bir o içerde oynarken sesleniyorum napıyosun diye, sesimi duyar duymaz kıpırdanmayı kesiyo o da benim gibi düşünüp bu insan kişisiyle iletişim kurmak saçma geliyor diye düşünüyo herhalde 😂😂

psychologist Ben de hareketlerini hissedene kadar senin gibiydim. Kendimi suçlamaya başlamıştım artık ben bu bebeği istemiyor muyum acaba diye ama gayet de isteyerek yaptık aslında.Hareketlerini hissetmeye ve karnım büyümeye başlayınca biraz idrak ettim anne olacağımı ama 32. Haftada doktor bir hafta gelişim geriliği olduğunu söyleyince ben tekrar değişik bir psikolojiye büründüm.Heyecanımı kaybettim sanki. Artık bebekle ilgili kitap okumuyorum mesela, ona müzik dinletmiyorum Sadece bir an evvel sağlıklı bir şekilde doğmasını istiyorum. Hamilelik beni çok yordu artık normal bir insan olmak istiyorum 😕

psychologist 36 haftalığım hareketlerini hissedene kadar hamile olduğumu unutuyodum ama şuan unutmak ne mümkün paşam her dakika hatırlatıyo kendini☺

Smyra- Ya kiyamam gecicek ama bol bol ten temasi yap. Bebekte cok yoruyor bir de yardimci olan olmayica sanki yük gibi. Ama sabirli ol 2. Ayda boyle boncuk boncuk gözlerinin icine bakiyor agu gugu yapiyor o zaman ah yerim seni iyi ki dogurmusum diyosun. Hem sen hem bebis hem babasi yeni bir hayata alisiyorsunuz esinle de bol bol guzel guzel konus bende yeni alismaya calisiyorum anlayışlı ol hersey yoluna giricek biraz zaman tani vs diye alttan alttan bilinc altina yerlestir. Bu arada buyudukce o ev hic toplanmiyo 😂 Zamanla uykusu da duzelecek kendine zaman da ayiracaksin sabir biraz

Smyra- Eşine cok sinirlendim ama lahusa kadina is yarim birakildi diye bagrilmaz bu erkekler bizerde daha cok lahusalik sendromuna giriyorlar. Aman neyse sen gene guzel guzel konus alttan al başin agrimasin.

Nuray11 benim 2.hamilelik haken daha annelik psikolojisine gırwmıyom kendimi sıkamadım o psikolojiye ama bıran önce girsem kabullensem çok iyi olacak yoksa böyle halen daha genç bekar kız gıbı hıssedıyom kendımı ama artık ben bi evli ve anneyim Allah
                H nasip ederse 2.bebeğimiz olcak rabbim o psikolojiye soksun bızı

Prenseses benim ilk daha ama şükür yavaş yavaş girdim o düşünceye☺