Merhaba anneler. Bu benim ikinci dogumum oldu. 3 bucuk yasinda bi oglum var. 5 gun once gece karnimin surekli sertlesmesinden bebegin kendini kasmasindan anlamistim az kaldigini. Belim cok agriyordu bacaklarimda da agrilar baslamisti. Gece cok lavaboya kalkiyordum 10 dk da bir neredeyse. Sabaha karsida belim ve karnimdaki agrilar biraz daha artmisti ama dogum sancisi degildi henuz. Sabah 7 de esimi ise yolcu ettikten sonra tekrar uyudum ve uykumda belime bicak saplanir gibi bi agriyla uyandim karnima yayilan agrilar. Evet dedim bu dogum sancisi. Saat tam 8 05 di. Lavaboya kalktim ve idrardan sonra klozete lap diye nısan kani düstu. Dakika tuttum 20 dk sonra yine sanci geldi. Esimi aradim haber verdim. Kaynanam ust katimda onu cagirdim tabi o benden daha panik kosarak indi merdivenleri😁 ben gayet sakin dusa girdim ılık su ile dus aldim oglumun kahvalti tabagini hazirladim. Ama agrilar artmis dakikalarda artik 10 dakikaya dusmustu. Dogum cantami kapiya cikardik esim geldi artik 5 dakikada bir sancim geliyordu. Hemen hastaneye gittik. Açıkliga bakildi 7 cm olmus ve hemen dogumhaneye cikartildim. Saat tam 11 olmustu. Sancilarda artik cok artti. En kotu yani ben iki dogumumda da sanciyla beraber istifra ediyorum oda hic cekilmiyor. Ebe surekli kontrol ediyordu acikligimi 9 cm olunca suyumu patlatti. Sancilar iyice artti. Ve dogum basladi. Kolay dogum yapmak isteyenlere tavsiye. Bagirarak enerjiyi bosa harcamamali o enerjiyi sadece ıkinmaya vermeli. Ne kadar kuvvetli ikinirsaniz o kadar kolay oluyor. KAbizmiş gibi kaka yapiyor gibi tüm gucumle ıkındim. Ebelerin soylediklerinin aynisini yaptim. Sancilarim kısa oldugu icin yarıda kesildi bir kac defa ama ebe sanci gitsede devm et son bir ikinmada bebegin kucaginda dedi. Ve 4. Ikinmada artik dogmustu💙 kesi atildi dikisim cok var ama onlar hissedilmiyor. Bebegim iri bi bebek olmasina ragmen cok guzel bi dogum oldu. Allah hepinize kolay dogumlar nasip etsin. Annelik cokk guzel ona bakmaktan koklamaktan alikoyamiyorum kendimi💙