Kızlar merhaba. Benjm bir sorum olacaktı. Bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen. 22 haftalik hamileyim bu arada
Benim kan grubum negatif eşim pozitif.. doktorum bana 3 aylikken indirect combo testi yapti yani kan uyusmazligi testi bu testin sonucu negatif çıktı. Onun uzerine daha da konusmadik. Kendisi negatif eşi pozitif olanlar hamileliklerinde nasil bir yol izledi acaba simdiden teşekkürler.

bsrdgn benim ilk gittiğim doktor doğumdan sonra bakıcaz demişti sonra başka doktora gittim bu konu için kafamda soru vardı bende 28 haftada aşı oldum dogum dan hemen sonra tekrar bakılacak

K87bra bende tekrar gittiğimde hatırlatayım ozaman.

bsrdgn hamileliğin başından itibaren herhangi bir kanama yada risk olmazsa 28.haftada test tekrarlanıyor yine negatif çıkması bekleniyor. Negatif çıkınca kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor. Doğuma kadar bir daha test iğne yok. Doğumdan sonra yine kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor. Bizde de kan uyuşmazlığı var ilk hamileliğimde süreç böyle olmuştu şimdi 2.de de aynı süreci izliyor doktorum.

bsrdgn 28.haftada indirekt coombs testi yapıldı negatif geldi benimde. Rhogam iğnesi oldum doğumdan sonrada bebeğin kan grubuna bakılacak ona göre tekrar yapılacak veya yapılmayacak

bsrdgn benimde indirekt coombs negatif çıktı yinede iğnemi olmam gerektiğini söyledi doktorum ve oldum ben yan etkisi olmadı

bsrdgn arkadaşım ve eşi arasındada uyuşmazlık vardı 6. Ayına kadar her ay aşı vurulmuştu diğer türlü düşük olurmuş demişti duyduğum bu yinede ner bilgiye sahip değilim 🙏🏻

28 haftada olmasa olmaz mı ben 25 haftaligim doktorum pazartesi günü igneni vurcaz dedi

Çok teşekkürler kızlar cok çok yardimci oldunuz ben bidahaki gidisimde 24 haftalik olacagim yinede hatirlatayim ❤️

bsrdgn cnm 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi olman gerekli doktorunla görüş bu konuyu