• Gebelik
  • Mide bulantısı için yardımcı olabilecek var mı

Nugget Canım klasik olucak ama dr Görün bende çektim bu bulantıları halada devam ediyor azda rahatlatan şeyler çubuk kraker beyaz leblebi limon yani benim bildğim bu kadar ama şiddetli bulantın varsa bunlar çok işe yaramıyor 😐
    Ilk gebeliğim uzun yıllardır bekliyordum ondan biraz pimbirikli ve bilgisizim
      Nugget Niye zarar versin canım dr. ayrıca çekinecek bişi yok sonuçta midem bulanıyo demek ayıp bişi değil 😊
      Nugget Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım 🙏🏼 O kadar çok sakınma akışına bırak ayrıca dr güvenmiycende kime güvenecen nasibi varsa ne yaparsan yap bi yollunu bulur gelir bebiş zaten bu kadar pimpirikli olma benimde ilk gebeliğim hamile olarak yapmam yemem gereken şeyleri biliyorum onlara sadece dikkat ediyorum. Bulantı için ilaç bende kullandım bi sıkıntı olmuyor 😊
      Çok teşekkür ederim anlaşılan bi dr a görünmek gerekiyor..🤢
      Bn çok şükür yaşamadım ama yeşil elma çok iyi geliyor diyorlar
      Nugget ben 21. Haftadayım ama hala bulanıyor eskisi gibi kusmuyorm ama bulanıyor ve yanıyor.. Ben tek çareyi Zofranda buldum. Diğer türlü her şeyi yedim çıkardım. He sabahları kaşarlı tost yiyordum onu çıkarmıyordum en azından onu deneyebilirsin canım ama bünyeden bünyeye de değişiyor işte..
      Nugget bu surecte cogumuz ilac destegi aldik canim ben 40.haftamdayim hala iciyorum cogunun 12.gaftada bitiyor,mutlaka doktorunla konus
      16. Haftama kadar kabusum olan kusma mide bulantısı ve yanması 😫 geçer zamanla inşaAllah benim doktorum hamilelikte çok ilaç kullanmaktan yana olmadığı için ilaç vermemişti midemi bulandıran şeylerden uzak durmuştum
      Nugget normal canım 38.haftadayım son 3 gündür iyiyim Yani 9 ay kustum günde 5 6 kere serum yediğim günler oldu hastanede kaldığım günler oldu benim ki çok ağır geçti inşallah senin ki öyle olmaz şimdiden önlemini al doktoruna söyle bulantı hapı yazsın bana o bile fayda etmedi:(
      7.haftamda başlayıp bana hayatı zehir etti 20 gün işe gidemedim resmen süründüm zordu ama 16.haftadayım ve ciddi anlamda azaldı ama hala sabahları kalkar kalkmaz safra kusuyorum oda geçecek diyorlar ilaç verdi doktorum sadece 1 gün içtim vicdanım el vermedi içemedim ben bilmiyorum işten rapor alıp evde atlatmaya çalıştım sabah kalkar kalmaz bişey ye dediler onu yaptım daha kötü oldum insan kendisini daha iyi biliyor ben öğlene kadar kustum ama yemek yemedim öğlen açlık dayanılmaz olunca yedim az yedim bu kusmayı minimuma indirdi domates salatalık ekmek ve süzme beyaz peynir birde nar ekşili havuç rendesi ile yaşadım uzun zaman :) ama geçiyor merak etme bana hiç geçmeyecek gibi gelmişti öldüm öldüm dirildim hatırlayınca bile korkuyorum kafam yastıktan kalkamadı hiç ölü gibiydim
      Bana midem bulaniyor dediklerinde cok havada kalıyordu. Bu cok farkli bi bulantiymis , cok sancılı.. gözümü açamıyorum (:
        Yiyecek tavsiyeleri bana yeterli gelmemişti sürekli kusmaktan dolayı halsizlik vardı. Doktorum Premesis yazdı kusmalar şiddetlenince serum tedavisi verdi 2 hafta boyunca sonra azalarak geçti 👍🏻
          Nugget canım aynısını bende 17 haftaya kadar çektim.Mide bulantısı için ilaçta kullandım ama pek işe yaradığı söylenemez ki zaten çokta tavsiye edilmiyor sanırım.Beni tek rahatlatan devamlı temiz hava almak ve zencefil çayı ve şekeri kullanmaktı