islimm__66 ben 33 yaşıma kdar yumurta yemedim sevmediğim için mecbur gebelikte bebek için yedim. Kahvaltınızı normal peynir zeytin domates salatalık biber ceviz avokado tahin pekmez gibi şeyler yiyerek yapabilirsiniz tam tahıllı 2 dilim ekmek, kaşarlı tost gibi kaşar kalsiyum oranı yüksek ceviz avokado sağlıklı yağ içeriyor bebek gelişimini olumlu etkiliyor. Arada çiğ kuruyemiş meyve süt kefir istediğinizi yiyebilirsiniz. Normal ev yemekleri tüketin, bol yeşillik haftada 1-2 bakliyat, 1 balık, 2 kırmızı et, sebze bol ev yyoğurdu tüketin. pirinç bulgur ekmek makarna hamur işi tatlı hazır aburcubur, hazır içecekler meyve suları soslar salam sucuk gibi şarküteri, sakatat az pişmiş et bunların bebeğe faydası yok gebelikte sakıncalı bakterilerden dolayı. Ama kilo alımını arttırmak istiyorsanız bakliyat , muz çiğ kuruyemiş et bunları biraz fazla yemek hem size hem bebeğe sağlıklı kilo yapar. Atıştırmalıkları aburcubur ile yapmayın . Sadece yağ . Normalden biraz fazla yerseniz zaten alırsınız. 30. Haftaya kadar bebek genelde anneden besleniyor.