Cemileersin
normal doğum 💜 ben 🤗
her kadın o anı o süreci yaşamalı diye düşünüyorum.İmkanım olsada o günü tekrar tekrar yaşasam gözlerimin önünden hiç gitmeyecek bir an o ilk karşılama,ilk bakışma,ilk öpücük,ilk sarılıp koklama ,ilk dokunma.. Doğduğu gibi ilk siz görüyorsunuz ve hemen kucaklıyorsunuz o an öyle güzel ki herşeye değer 💜 ama en önemlisi tüm kararlılıkla ne istediğine karar verip ona hazırlanman. Benim çevremde herkes sezaryen olmuştu çok zorlananda olmadı ama bana hep çok ürkütü gelmiştir sezaryen daha hamileliğimin başında normal isterim diyordum korkum yokmuydu tabiki vardı içten içe her kadın gibi ama önce doğum zamanına kadar o korkumu yenmeye çalıştım gebe okuluna katıldım süreci ve doğum anında ne yapmam gerektiğini,doğumumu kolaylaştıracak şeyleri öğrendim ve etrafımdaki tüm negatif insanlara rağmen pozitif kaldım. 41. Haftaya kadar bekledim karnım hala düşmedi doktor sezaryena alayım ister sancı çekip ordan dönme durumunda olabilir dedi ama normale tamamen hazırlandığım için ben denemek istiyorum o da kabulüm en azından denedim olmadı derim dedim ve suni sancı ile devlette doğum yaptım. İyi ki de denemişim 1,5 saatte doğum yaptım gebeliğim boyunca neler yapıp neler öğrendiysem hepsinin faydasını gördüm çok şükür. Yani iş biraz sizin psikolojik ve fiziken doğuma hazırlanmanız ile alakalı ben normale o kadar hazırdım ki 0 korku ve heyecanla doğuma gittim o gün ki rahatlığı ömrüm boyunca yaşamamışımdır heralde şimdi bile şaşıyorum kendime nasıl o kadar ruhsuz olabildim diye 🤣 yani siz hazırlanın ve gerçekten isteyin Allah kolaylığınıda o gücüde veriyor 🙏🏻