elisamnlannesym Kızlar doktorumla normal doğum diye konuştuk ama tansiyona bağlı gene değerlendiricektik ama tansiyon 14 , 13 cikiyo sizlerde durum ne ? Hangi yol izlediniz 29 haftaligim
Mmhtpmhmt04 elisamnlannesym doktorunuz tansiyon ilacı vermedimi. Benimde o dönemde o şekilde çıkıyordu tansiyon hapı kullanıyordum tabi düzensiz kullanıyordum. 37+3 gece birden kendimi kotu hissettim tansiyonumu ölçtüm 15/10 du bütün gece hareketlerini takip ettim sabah kontrolüm var diye gitmedim o gece hastaneye sabah hastaneye gidince doktora durumumu anlattım 16/10 a yükselmişti ve 37+4 te acil sezeryana alındım. Doğuma almadan önce serum verdiler ve tansiyon haplari verip akşamustune doğru doğuma aldılar. Tansiyonunuzu sürekli takip edin. 3 ay oldu doğum yapalı sağlıkla bebeğinizi kucağiniza alırsınız inşallah
Eski9 elisamnlannesym ilk gebelikte 28 haftada başladı çok yükseliyordu o zaman 16-17 lere çıkıyordu ilk doktora gittiğimde 18/12 ydi hemen tansiyon ilacı başladık günde 6 ya kadar çıkarttılar ona rağmen yükseliyordu sürekli idrar tahlili veriyordum protein kaçağı varmı diye 37 haftada artan şiddetli baş ağrılarından dolayı sezeryan oldum. Doğumda çok iyi geçmemişti. Şimdi ikinciye hamileyim bunda da başladı 23 haftada 20 li haftalarda Dr aspirin başlattı hatta geç kalmışsın kaldığın gibi başlayacaktin dedi kızdı doktorlara 32 ye kadar aspirin kullandım 23 ten 33 e kadar 2 tansiyon ilacı içiyordum son kontrolde üçe çıktı bu ara biraz 14 lerde seyrediyor şuan 34 olduk 37 de doğumu konuşacağız dedi bakalım çok bekleteceklerini düşünmüyorum tansiyondan dolayı bunda ilk gebelikten daha sakin seyrediyor ama bakalım inşallah çıkmaz ilaçlarınızı kullanın mutlaka
minikam Benimde 13/9 - 14/10 çıkıyor tansiyon ilacı kullanıyorum ve kan sulandırıcı iğne ilaçlara rağmen yüksek 38+4 te alacaklar sezeryanla çok bekleyemeyeceğiz dedi gün geçtikçe elim ayağım extra şişiyor şuan 37+1 im
elisamnlannesym minikam bana tansiyon ilacı baslanmadi ama Kan sulandırıcı iğne ne için canım oda mi tansiyon😔
Kubra0395 Bende ilk bebegimde tanyom çıktı. 22 yle doguma girmisim. İkinci gebeliğim su an. 10 haftalik. Simdiden her yerim şiş. Korkuyorum bunda da aynisi olur diye ..
elisamnlannesym Kubra0395 offf 22 çokmus baya Allah’ım zamanında vaktinde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım benim ilaç kullaniyomusun gebelik öncesi var mıydı bu problem
minikam elisamnlannesym bebeğe giden sağ damarımda daralma vardı 32. Haftaya kadar coraspin kullandım şimdi de iğne olarak devam ediyorum doğumdan 1 gün önceye kadar devam edicem tansiyonum da bu damar daralmasıyla ilgili yükseliyormuş ara ara hastanelik oluyorum serum verip rahatlatıyorlar çok şükür bu haftalara kadar geldik sana niye tansiyon ilacı başlamadılar acaba
elisamnlannesym minikam Allah şifalar versin sağ sağlım kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, bilmiyorum ki başlamadı henüz takip et gelirken çizelgeyi getir dedi
gisturk peki düşük tansiyon sorun mudur. gebeliğim başladığından beri tansiyonum 8 ve altında neden böyle çözemedim bilgisi olan var mı ?
elisamnlannesym gisturk gebelikte normalde tansiyon düşer yükselmemesi lazım derler ama sizin belki gebelik öncesinde de tansiyonunuz düşük olabilir bı doktorunuza danışın tansiyonu benim doktorum sabah aç ve dinlenmiş bir şekilde ölç demişti sizde öyle deneyin isterseniz
elisamnlannesym Mmhtpmhmt04 tansiyon ilacı vermedi canım takip et çizelgeyi getir dedi , maşallah Allah bizede sağ sağlım kucağımıza almayı nasip eder insallahhh😊😊
elisamnlannesym Eski9 inşallah tansiyonunuz düzelir bana doktorum ilaç baslmadi henüz takipdeyim hani normal konuştuk doğumu ama tansiyon etkiler mi diye merak etmistim
minikam elisamnlannesym amin inşallah benim paşa acele etti biraz sabah suyum geldi yatışım yapıldı bugün doğacak inşallah
minikam elisamnlannesym sezeryan oldu canım çok şükür ikimizde çok iyiyiz bu zorlu süreci atlattık darısı başınıza inşallah