Annecik_ LawyerEce çok seviyorum bu isimler ve hiç aklımda yoktu. Ben Kerem istiyordum ama ismimden ötürü koymadım, sonra Demir istedik soyadımızla inşaat malzemesi gibi oldu. Sonra şimşek yandı kafamda Ateş koyacağım çok karizmatik yaa dedim Toprak otomatik olarak geldi. Kız olsaydı Arya koyacaktım müzikle ilgilenmeyi sevdiğim için. Piyano eğitimine bile başlamıştım.
LawyerEce Fatmaaatnc Kur’an - ı Kerim’in 25. Suresinin adı. Kur’an isimleri insan ismi değil, sıfattır. Kur’an ın sıfatları.
LawyerEce Annecik_ Müzikle aranız iyiyse çok anlamlı olur Arya ismi. Sırf kulağa hoş geliyor diye koyarlar bu adı. Müzikle ilgilenmeniz bu ismi desteklemiş. Eh işte bende piano değil ama ses eğitimi aldım az buçuk. Konservatuar okumak istemiştim her zaman. 😅
Annecik_ LawyerEce ben sınavlara dahi girdim ve hala gurur duyarım kendimle dikte sınavını geçtiğim için ama katılım çok fazla yedeklerde kaldım bende. Çok istedim bir Aryam olsun ama kısmet :) her gün gitar çalışıyoruz oğullarımla
LawyerEce Annecik_ Çocuk yaşlarda hep konservatuar okumak istedim ama ailem desteklemedi. Bunun yüzünden istemediğim mesleği yapmak zorunda kaldım hukukcuyum. Artık evlendim çoluk çocuk zor iş şarkı söylemek işte felan bunlar hep eskilerde kaldı. Eski heycanım yok nedense. Sizin de Arya’nız olur belkide. Belli mi olur. 🙃
birkedilianne Brcadn Merhaba Sadece Deren isminde kök “der-” fiilinden geliyor ise fiilden isim yapan ekle deren yani “deren, toplayan” anlamına gelir. Arven ve Larenle ilgili kesin net bir bilgim yok maalesef 🤗
Annecik_ LawyerEce ben de hukukçu olmak istedim ama öss puanlarım yetmedi ailemde beni müzik öğretmenliği için eğitime yolladı ama şu an okul öncesi öğretmeniyim güzel şarkı söyleyen ☺️ Hayat bu kısmet diyelim
LawyerEce Annecik_ Birbirimizin hayallerini gerçekleştirmişiz sanki. Hayatın ne olacağını bilmiyoruz gerçekten de öyledir aklıma 16 yaşımdaki hâlim geldi. Vah diyorum, ne kadar değiştirdi bu hayat. :)
LawyerEce Brcadn Arven isminin orijinali Arwen’dir. Arwen ilham perisi gibi bir perinin adıydı. Laren isminin kökenini bilmiyorum. Farklı bir isimden türemiş Laren. Deren’in farklı bir anlamı yok bence bildiğimiz derlemek toplamak. Eliz ismi de öyle El-iz el izi’dir ya, Deren de derleyen manasında.
mavi_kelebek467 cgdm-trzi Eymen Arapça “Yemiinn” kelimesinden türemiştir. Yemiinn ise sağ taraf, hayırlı, faydalı demektir. Eymen ise daha faydalı, daha hayırlı en hayırlı anlamlarına gelmektedir. 🤗🌼 İsmi gibi en hayırlı insanlardan olur inşallah yavrunuz. 🤲🏻🤗🌼