Merhabalar bu serklaj her hamileye uygulaniyor mu acaba bunu merak ediyorum…
serklaj
pinartonguc hayir canim erken dogum durumu olan kişilere yapılyor
Tamam canim teşekkür ederim bilgilendirdigin icin.
- Düzenlendi
pinartonguc evet serklaj gebelikte uygulanıyor rahim ağzı kısaldığı ve daha önce kayıplar olduğundagwbwliğin 12.haftasında rahim dikliyor benim geç serklaj oldu 15+4 de serklaj amaliyatı oldum 33+4 de doğurdum değer a arkadaş bilmeden konuşmuş sanırım düzelteyim
Baybymucize himmm ben suan 14 haftalikim 12 haftalikken 2li tarama testi oldum daha sonuclar cikmadi. doktor serklaji gerek görürmü görmez mi bilmiyorum. ilk gebeligim benimde herseyi sifirdan ögreniyorum. iyiki bu site var öyle diyeyim ben size 😊
pinartonguc ultrasonda doktorunuz rahimde kısalma görüp öneriyor rahim ağzı dikiliyor işleme serklaj deniyor.
Tubbbbbbbbb Teşekkür ederim bilgilendirme için.
- Düzenlendi
pinartonguc serklaj vajinal ultrosonda ölçülüp 24mm altına düşerse oluyor bu uygulamada çok serklajlı var bende 33haftada Doğum yaptım ama öyle herkesin dikilecek diye bişey yok için rahat olsun inşallah öyle bişey gelmez başına kaybetme korkusu çok fena bişey alamadan içine sine sine yapmadığım hastane kalmadı ve hep yattım kalkınca da kas ağrısı 4ayda zor geçti
Baybymucize Ayyy yaa kiyamam size😔 zorluk çekmişsiniz ama yavrunuza kavusmuşsunuz. Allah bagislasin insallah. Suan icin eyfam etmiyorum icim rahat şükür. Ama ilerleyen zamanlarda nasil olurum bilemem.
pinartonguc serklajın 2 li tarama testi ile alakası yok. Birde geçmişinizde düşük ya da rahim ağzı yetmezliği yoksa rahim ağzını detaylı usg de ölçüyor drlar.
Arzu3981 evet yok onu biliyorum serklaj ayri birsey bilmiyordum ne oldugunu ögrenmis oldum. Tesekkur ederim bilginiz icin.
- Düzenlendi
pinartonguc evham yapma için rahat etmezse rahim ağzını ölçtür 2li tarama testi işe ilgisiz yok canım kandan belli olmaz vajinadan ultrosonda ölçüm olması lazım kanda sadece down sendromu riski ölçülüyor onla karıştırdın sanırım eğer rahmin kısa işedi zaten o an söylüyor hemen serklaj ol acil derdi
Baybymucize ikili tarama testi ile alakasi olmadigini biliyorum o ayri bu serklaj ayri onlari biliyorum sadece cok serklajli olinca nedir kimlere uygulanir bunu merak etmistim bilginiz icin tesekkur ederim bir daha ki kontrolumuz haziran sonunda insallah suan icin icim rahat her hangi bir korkum da yok🥰😍