32haftalik gebeyim ve bir haftadır inanılmaz kasintim var vücudumun her yeri kaşınıyor, geceleri hiç uyutmuyor daha da artıyor kızlar benim gibi olan var mı varsa neler yaptınız lütfen akıl verin. Doktorum ilaç verdi ama doğuma kadar gecmiyceni söyledi sadece biraz hafifletirmis ve anne karnında ani ölüm riskine karşı 37.haftada bebeği dogurtmamiz gerekiyor dedi. Artık çıldırmak üzereyim bu nasıl bı kasintidir.

Filizkoc doktora gttnzmi bole seler onemli erken doguma isaret degerleri cok yukselmsti bnm ablmnda olmstu kasntsi 3 gun yatti hastnede bnce bi doktra gdn nolur nolmaz

Karaciğer enzimlerine bakılması lazım bi an hastaneye gidin tansiyon da bakılması lazım

Minnos_42

Filizkoc El ayak kaşıntısı kolestaz belirtisi olabilir diye biliyorum tahlilinizi yaptırın bence. Benimde gebeliğimin başımdan beri hafif kaşıntım var 25. Haftalardan beri aşırı kaşınıyorduö her gece iki kere kalkıp kremleniyordum. Doktor başta uyuz dedi sonra başka doktora gittim uyuz değil doğurunca geçecek dedi stres tetklemiş olabilir dedi ve gerçekten ayrıntılı ultrason çektireceğim zaman çoğalmaya vücudumda pütürler çıkmaya başlamıştı o zaman da çok stresliydim. Bu doktora gittikten sonra benim kaşıntılarım çok çok azaldı. Ve verdiği ilaçları kullanmadım bir kaç kere kremini sürdüm. Kolestaz testi de yapıldı onlarda iyi çıktı.

stres çok tetikliyor bence o doktordan sonra ben rahatladım ve gerçekten aşırı azaldı. Çilek ananas bunlarıda yemeyin bunlarda tetikliyor kaşıntıyı bence

Mrvweeeeee evet dün doktordaydim tahliller normal dedi ama 37.haftada doğum yaparsin zorunlu olarak dedi. Kaşıntı da doğuma kadar geçmez dedi ilaçlar sadece hafifletirmis ama doğuma kadar bu şekilde nasıl dayanicam bilmiyorum,,

Filizkoc çok kötü bı durum yaa gecmiyor vücudumun her yeri bir de mahvoldum iyice🤦 inşallah işe yarayan bişey buluruz

Deniz95 doktor bana şu sebepten olmuştur demedi tahliller de temiz çıkti anlamadım ki hamileliğe bağlı olur dedi doğuma kadar geçmezmiş. Bende kendim çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu aralar bı stres de yapmadım ama. Verdiği krem de fayda etmedi bana.

Minnos_42 krem anlık geçiriyor sonra yine tekrarlıyor ama ben kendiminkinin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Gittiğim cildiye doktoru bende çok kaşınıyordum doğuma kadar geçmedi dedi doktor kendine bile çare bulamamış. Akrabalarımızda da benim gibi aşırı kaşınanlar olmuş. Soğuk duş iyi geliyor bide aleo vera biraz alıyor kaşıntıyı ama önce suda bekletip sarı suyunu çıkarmak gerekiyor aleo veranın

Deniz95 jelini mi suda bekleticez bir de onu deneyim. Direk jelini çıkarıp sürün yazıyor çoğu yerde

Minnos_42 aleo verayı dalından kesince üç dört parçaya bölüp yarım saat suda bekletin sarı suyu çıkıyor. Sonra istediğiniz gibi jelide çıkartabilirsiniz.

Minnos_42 bende sadece el ve ayak parmaklarm üstü başka yer yok çok şükür de ama o zaten yetiyo hepsine 🙈🤭

Mrvweeeeee Doktoruma soyledm ıslak mendil birak ayagin altına dedi yani birşey onermedi çok fazla olmadığı için mi acaba

Filizkoc ne alaka islak mendille ya onuda ilk defa duydum tahlik falan yapilmasi gerekio bunlar onemli seler internwtw yazarsan gorursun hamilelikte kasinti

Mrvweeeeee Biliyorum cnm haklsnda işte bı hafta sonra yine gel dedi bende gidicem işte bakalm ne diyecek yani doktorumdan da memnunum da belki bildiği birşey vardir dedmbakalm artık 😊🙈

Filizkoc olabilir sen yabi doktorunu dinle ben sadece ablamda ole oldugu icn tepki gosterdim😊 allah korusun bebeklerimizi

Mrvweeeeee Olabilir cnm çünkü çok kötü olanlar da var illaki bı çözümü vardır Allah yardmcmz olsn 😊