02-gulfergvn merhabalar, sayı ve hareketlilik nedir acaba. Şimdi ben kendimden örnek veriyim size. Bende 3.5 senelik evliyim. 2.5 senenin sonunda çocuk olsun istedik. Tesadüfen gittiğim doktorda kendimle ilgili sıkıntılar olduğunu öğrendim. Daha sonra kendim araştırarak eşim içinde bir çok test yaptık. Onunla da ilgili birçok sıkıntı çıktı. Sperm sayısı ve hareketliliği çok düşüktü. Sorunlar ciddi olduğu için doktorlar tüp bebek önerdi. 1 doktorlar kalmayıp 3, 4 tane doktora danıştım nasıl bir yol izlersem doğru olur diye. 1 tanesi sadece para için ilk aşılama yaparız olmazsa tüp bebek dedi. Diğerleri bu durumda sadece tüp bebk yaptırmanız gerekiyor dedi. Doktorumu belirleyip tüp bebeğe başladım Ekim ayında. Hem bana hem eşime bir çok vitamin verdi doktorum. Aralıkta yumurta toplamam oldu. Bu süreçte birdaha sperm analizi ve kendimle ilgili kan testi yaptırmadım. Sadece 1 tane embiryom oluştu. 1.5 ay sonra transferim olmadan normal yolla hamile kalmışım. Ama dediğim gibi eşimin sperm sayısı ile bendeki sorun çok büyüktü, ama rabbim normal yolla nasip etti mucizesini. Bu süreçte eşim ve kendim için bir çok şey uyguladım, vitaminler den hariç, sizde uygulamak isterseniz sizede yazarım.🌸 Zor işlemler değil gözünüz korkmasın, yumurta toplama gibi işlemler hep anestezi altında olduğu için hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Maddi manevi zor Bi süreç. Ama umudunuzu asla kesmemelisiniz. Olumlu düşünmelisiniz. İzmirde yaşıyorum ben. Devlet hastanesinde yaptırabilme imkanım olmadı, çünkü çok sıra vardı. O yüzden özeli tercih etmek zorunda kaldım. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sormak istediğiniz herhangi birşey olursa burdan cevaplarım 😇