Ahududunun-annesi içini ferah tut rabbime sığın Allah’ın izniyle bişey olmaz. Bebek ölümleri hiç dikkat etmeyip 300 üstü sürekli olan şekerlerde görülebiliyor. Yine de yüzde yüz öyle diyemem tabi ki ama korkma sen zaten doktorun yakınen takip eder. Elbette 💐
Patates,pirinç,makarna,un ve unlu mamüller,şekerli olan her şey,meyve suları(kendin bile doğal yapsan meyveyi yemenden daha çok çıkarır),paketli ve hazır gıdalar. Genelde sebze,et,tavuk ve balık ağırlıklı beslenmen lazım. Mevsim salataları tüketebilirsin. İçerisine un giren çorbaları da bi süre tüketme. İlerleyen zamanlarda içebilirsin onları şekerin düzene girince.
Evet 1.5-2 saat sonrasında ara öğün yapman doğru çünkü uzun süre aç kalmamak gerekiyor hem daha çok açlık hissi verir hem de hipoglisemiye neden olur. Meyve yiyorsan kefir ya da yoğurt tüketmeni tavsiye ederim açıkçası süt onlar kadar etkili değil şekeri dengeleme konusunda. Bir de meyve porsiyonunda önemli. Mesela ben bir tam elma yiyemezdim yoğurt yiyor olmama rağmen çünkü meyve de olsa onda da şeker var ve fazla yiyince yükseltiyor. Bunları zamanla kendim deneme yanılma yoluyla öğrenirsin ona göre yiyip yememeye veya porsiyon azaltıp artırmaya karar verirsin 💝