• Gebelik
  • Fazla kilo alımı duygusal etki

Kızlar merhaba lütfen bu yazımı görün.
23 haftalık hamileyim ve neredeyse 8 kilo aldım vücudum çok değişti ben çok değiştim çevrem eşim de dahil sürekli fazla aldığım kiloları söylüyorlar. Artık kendimi çok çirkin hissediyorum mutsuz oluyorum hatta ağlıyorum ve bebeğimde etkileniyor . Lütfen bana yardım edin bu durumun içinden nasıl çıkıcam.

Ipeknur Bugün bende bir post açtım cnm inan psikolojiyi çok etkiliyor ama yapacak birseyy yok kendimi doğumdan sonra herşey güzel olacak diye telkin etmeye çalışıyorum

Ne ağlıyorsun ay birak desinler doğumdan sonra verirsin. Benim eşimde beni deli ediyor kurban bayramınız bekleseydin keserdim diyor 😂 dunde ben kiloma dikkat eden biriydim nasil bu kadar şiştim dedim bu dikkat etmiş halini diyor 😂😂 gülüyorum son gülen iyi güler doğduktan sonra 1 ay da eski sıfır bedene dönmeyen ne olsun diyorum siniri bozuluyor hemen 😂
      Bende mutsuzum adam sarılınca bile huylaniyorum belim kalinlasti kolum kalinlasti huzursuz oluyorum aynaya bakmiyorum valla kendimden soğudum ama hiçte ağlayıp yıpratmak kendimi birak kim ne derse desin illa gidecek bu kilolar

Ipeknur
        Merhaba!
        her şeyden önce bu hızlı kilo artışının sağlıklı oldugunu varsayıyorum cünkü gebelik şekeri vs varsada oluyor.
        ben 32. Haftamdayım. Son iki haftama kadar dehşet hızlı kg aldım, günde 1 kg aldıgımı hatırlıyorum ama ve suan durdu, ama bebegim kg alıyor.
        öncelikle durumunuzun kalıcı olmadıgını bilin lütfen. Dogumla beraber ilk 2-3 gün içinde dogum şekli farketmeksizin 5-7 kg arası veriliyor, bazıları 10 kg veriyor.
        ayrıca kendinizi kötü hissetmenize birazda çevreniz etkili olmuş sanırım, lütfen gerekli uyarıyı da yapın başta eşinize. İnanın su süreçte cok önemli destekleri. Eşimin beni yumuş yumuş oldun diye sevmesi farklı masallahhın var kurbanlık oldun iyice diye sevmesi farklı anlatabiliyor muyum

Ipeknur kafana takma. Sana fazla kilo almışsın şişmişsin değiştin diyenlere ben hamileyim size ne de. İlk başlarda banada öyle diyorlardı. Boyum kısa olduğu için aldığım 3kg bile göze batıyordu. Böyle diyenleri bir tersledim daha da kimse ağzını açıp birşey demedi. Psikolojini bozacak bir durum değil bu. Bebişini düşün. Bebişin senin duygularından etkilenir.

Ipeknur bnde 33. Haftadayım 20 kilo aldım evden oturarak çalıştığım için bnada herkes çok laf yaptı çatlakrım var bir sürü ama bnde bebekte iyiyiz onu düşünüyorum sadece sende öle yap ama dikkat etmeyide ihmal etme tabi gerisi boş 🌹

Ipeknur bence en büyük destekçinizin eşiniz olması gerekiyor. Kilo artışı tabi ki olur can taşıyorsunuz sonuçta. Ben hamilelikte ne 30 40 kilolar alanları duydum. Simdi tığ gibiler. İlla ki alındığı gibi kilo veriliyor da. Bence kafanıza çok fazla takmayın. Kendinizi çirkin hissetmeyin. Bebeğiniz var daha da guzellesmissinizdir. Boyle bise içinde sakin ağlamayın. Bakın ben 77 Kilo ile hamile kaldım. Siz düşünün yani 😁 Emin olun doğumdan sonra koşuşturma vs derken o kilolar gidiyor. Çevremde böyle olan çok oldu ondan biliyorum. Moralinizi bozmayın. Bide zaten yüzde 70 i kilo alıyor. Herkese has bi durum bu. 😁

Ipeknur öncelikle seni etkileyenler de şişer patlar inş ne diyim🙊 şaka bi yana kilo konusunu bebeğin odaklı düşün bak suyun fazla olur şeker çıkar vs bi sürü ihtimal yaşayabilirsin dikkat edeceksen bunun için bebişinin sağlığı için etmelisin o ihtimaller olacak diye kanun yok herkesin farklı belki de çok kilo alacak ama hiç sorun yaşamayacaksın bunu bilemeyiz bak ben çok az kilo aldım ama şeker de çıktı su da fazlaydı vs anlatabildim umarım önceliğin sağlığın ve bebek olsun hatta düzene girmek için diyetisyen desteği öneririm ama asla birileri için değil kendin ve bebek için önce bunu kabul et kulaklarını kapat veya sert çık ağızlarının payını ver ☺️

Bn 20 kilo aldm 105 kiloyum şuan evet goruntum değişti ama mutluyum çocuğum besleniyor kendimde canım ne çekerse yedim 1 kere oluyor bu tadını çıkar hamile oluo kilo almayan yok 🙏 bu arada eşin dalga gciyorsa bu sıkıntı tepkini koy bu senin elinde olan bişey değil takılma bile

Ipeknur Neden bunu sorun yapıyorsun ki ? Sen içinde bir can taşıyorsun, bir mucize büyütüyorsun 🥰 Kilo alman, fiziğinin değişmesi çok normal. Ama bunlar gelip geçici yalnız değilsin. Bu geçici bir süre. Bende 23. Haftamdayım o kadar dikkat etmeme rağmen 4 ile 5 kilo arası gidip geliyorum. Elinde değil insanın tabi ki alacaksın kendini rahat bırak ve kendinle barış 😇🙏🏻

Ipeknur bende aynıymışım ilk hamileliğimin kilolarını veremeden üstüne hamile kaldım birde yine kilo aldım eşim dahil kilom ile bir şeyler söylüyorlar umrumda mı evet 😀 ama ağlıdan kadar değil bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin ben iyileşeyim azimle tekrar eski kiloma düşüncem herkes görecek o yüzden şuan yememe keyfime bakıyorum bence sende zehir etme hayatı kendine keyfine bak vericeksin kiloları 😊

• [silindi]

Ipeknur ayni durumdayim sanki ben yazmisim aglamak üzereyim tam suanda biliyorum iyi yapmiyorum ama elimde değil kolay kilo verebilen biri degilm cok cabuk da alıyorum o kadar çabayla kilo vermiştim daha gebelgmn yarısnda aldim bile hepsini

Ipeknur “Kilo bu alınır verilir, Allah karaktere zeval vermesin!” diyin sizi üzenlere. Onlar artık anlarlar diye düşünüyorum.

[silindi] ben de kiloyu kafama takan biriyim ama bunun için üzülüp ağlamak nankörlük olur diye kendimi teskin ediyorum. Düşünsenize Rabbim size evlat nasip etmiş, bunun için yıllarca mücadele eden ne sıkıntılar çeken ama yine de evlat sahibi olamayan kadınlar var. Böyle düşününce inanın kilonun dert edilecek bir şey olmadığını göreceksiniz. 🌼🌼🌼

Ipeknur bozma moralini doğum dan sonra verirsin bende 30 kilo verdim doğumdan sonra sen bebeğine odaklan bence

Ipeknur Ben yüksek kiloyla hamile kaldım henüz kilo almadım ama şişim kaynanamlarla görüntülü konuşurken kayınpederim oooo kilo mu aldın sen noldun yaaa dedi güldü bende güldüm geçtim umruma bile gelmedi İnan kilo en son takacağın şey olsun ben böyle hissettiğim yada düşündüğüm zamanlarda aklıma hep çocuk çok isteyip çocuk sahibi olamayan arkadaşlarımızı düşünüyorum çok şükür allahım hamile kaldım diye şükredip buna odaklanıyorum kilo dediğin ne ki doğumdan sonra emzirmeyle doğumla çoğu zaten gidecek sonrasında da sıkı bi diyet spor ve iradeyle ben bunun üstesinden gelirim diye düşünüyorum sende kendine İnan güven ♥️ Biz her halimizle özeliz güzeliz ve istedikten sonra yapamayacağımız şey de yok hamileliğinin benek sahibi olabilmenin tadını çıkar hiç takılma Gül geç canım böyle devam edecek değil sonuçta♥️

Eski9

Eski9 moralim o kadar bozuk ki ileriyi düşünemiyorum 😔 ama teşekkür ederim

Mom789 umarım dediğin gibi olur inşallah çok zormuş bu süreç

canserko inanın gerekli uyarıları yapmaya çalışıyorum ama biri bitmeden başkası başlıyor sonra aynada kendime farklı bakmaya başlıyorum