Gulcicek lütfen stres yapmayın, bakın ben de o günlerden geçtim. İkili testim ve yapılan diğer tetkikler hep normaldi, 20-21 haftalık iki farklı perinatolog tarafından detaylı ultrason yaptırdım onlar da hep normal, sorunsuzdu. Ben en başından beri perinatolog takipliyim ama sebebi farklı ilk doğumum erken olduğu için. 24. Haftaya geldiğimde perinatologum ventrikul için sınırın 10 olduğunu ve bizde bir tarafı 9 buçuk ölçtüğünü söyledi. Hatırlatın diğer kontrollerde takip edelim dedi ve ben de siz gibi araştırmaya başladım, hatta ağladım bir iki gün kendimi yiprattim. Sonra da Allah’a bıraktım, dedim neyse kabulum sonucta. İki hafta sonra kontrole gittiğimde daha önce 9 buçuk ölçtüğünü 10,7 olarak ölçtüğünü söyledi. Olabilecek bütün risklerden bahsetti, kordonsentez yaptırabilirsiniz önerisi falan filan.. yarım saat süren, olabilecek bütün kötü ihtimallerden bahsedilen, ayaklarımın titredigini hatırladığım çok kötü bir konuşmaydı. Her şey Allah’tan, evladımız dedik ve test yaptırmadık, 2 hafta sonraki kotnrolde o genişlik ölçülen taraf 8 e düştü, ki zaten 10 mm altı normaldi. 33 haftalık en son kontrolumde de 6 civarı ölçüldü tamam dedi doktor normal, tedirgin olacak durum yok.. lütfen stres yapıp kendinizi bebeğinizi etkilemeyi, inanın yapabileceğiniz en kötü şey bu olur.