Aynur-13 bende çalışma şartlarım nedeniyle 2 ana 2 ara öğün besleniyorum ama yediklerim bunların çok daha fazlası porsiyon olarak. Hemen her gün ana yemek kıymalı etli sebzeli tencere yemeği, bazen sebze yemeği, biraz yoğurt, salata, zeytinyağlı, varsa çorba bunlardan yiyorum. Sabah çok iyi kahvaltı ediyorum sebze, meyve, peynir ve yumurta ağırlıklı. Öğleden sonra muz yiyorum genelde. Akşam yemekten sonrada biraz kuruyemiş yada meyve yiyorum yine. Ben meyveyi biraz fazla yiyorum ama tatlı yemediğim için biraz rahat davranıyorum bu konuda.
53 kilo ile hamile kaldım 4 kilo aldım yaklaşık sanırım. 22 +3 haftalığım. Hayatım boyunca imrenilen bi vücut yapım oldu doktorda bunu gördüğü için ölçümlerimi yaptıktan sonra 2100 kalorilik diyet verdi ve kesinlikle düşük kalori beslenmememi söyledi. Gelişim geriliği olur bebeğinde diye uyardı açıkça. Bu uyarısını aklımdan hiç çıkartmadım. Burda anneler gelişim geriliği yaşayınca çok üzülüyor görüyorum bende öyle olmak istemem. doktor son kontrolde beslenmen çok iyi böyle devam et dedi.
Bence sizin yedikleriniz kalori açığı yaratacak kadar az 2. Trimesterda yaklaşık 2100-2150 kalori ihtiyacımız var bebeğin gelişimi için. İnternetten gebelik örnek listeleri inceleyebilirsiniz.