Merhabalar 5+4 haftalık hamileyim . Kan değerlerimde alt ve ast değerlerim normalin çok üzerinde çıktı hamilelik başlarında bunu yaşayan oldu mu karaciğer ultrasonunda bişey çıkmadı ama takip edeceğiz dediler böyle bir durum yaşadınız mı ?
ALT-AST değerleri-Karaciğer
Yaggmur safra kesene baktir derim ultrasyonla
Benim ast değerim 147 çıktı. Kadın doğumcum gastroentorolojiye yönelendirdi. Bugün karaciğer ve safra için ultrasona gireceğim. İnşallah sorun yoktur
Yaggmur benimde karaciğer değerlerim çok yükselmişti ilk hamileliğimde. Malesef o hamilelikte kayıp yaşadım ve diyet yaparak 7 kilo verdim. Kilo verince değerlerim normale döndü. Bol bol sıvı tükettim şekerden uzak durdum. Meyveyi sınırlı tuttum. Sebze ağırlıklı besledim. Karaciğer değerleri dikkat edilince düzelen bir durum. Hatta doktor beni çok korkutmuştu metabolizmal hastalık var diye çok şükür kilo verince normale döndü. Benimde ultrasonum temiz çıkmıştı
- Düzenlendi
Yaggmur kadin dogumcu bakmiyor safraya. Gastroentroloji bakiyor. Benim de 28. Haftada yuksek cikti mide bulantisi kaynakli degil cunku hic bulanmadi. Kadin dogumcu gastroya sevk etti bakalim cuma gunu rand var ne diyecekler
Nurgungor1_ anladım teşekkürler bilgi için 🙏
Ben hamileyken enzimlerim 600 leri buluyordu her gittiğimde yatış yapiyolardi safra da hem çamur hem taş vardı kusmadan dolayı bebeisim erken doğdu ve kilo şu az dogdu
Yaggmur insallah hepimizin ki guzel olur. Saglikla dogururuz🤲