Orkide Arkadaşlar aranızda tiroit çıkan var mı? Merak ediyorum bi sıkıntı olur mu hamilelik ve sonrasında.
sarya21 Orkide ben de çıktı ilaç başladık sonra kadın doğumcum ilacı kesti düzenli endokrin profesör üne gidiyorum şusn ilaç kullandırmıyot ama kontrol altındayım her ay kan tahlili yağtırıyorlm değerlerime bakıyor benim zehirli guatr çıktı
Esmakiral Orkide benimde yüksek çıktı ilaç kullanıyorum şuan kontrol altında 5,6 çıkmıştı 1 ayda 3,5 e düşmüş olması gereken 2,5 dedi doktor.ama ilacı aksatmadan kullandığın sürece bı sıkıntı olmaz dedi bebek için
Deletedmom67 Orkide bendede var cnm ilaç içiyorum 3aydır değerlerim normale döndü ama doğuma kadar ilaç içcem
KbraKoer sarya21 bana da kadın doğumcum kullanmamı söyledi kullanmazsan bebeğe daha çok zararı olur dedi
Zhrnc sarya21 zehirli olduğunu kan tahliline bakıp mi söyledi Yoksa ultrason muayene vs yapıp mi söyledi acaba
sarya21 KbraKoer çıkan değerlere göre onu ayarlıyorlar benim değerlerim tam normal değil ama il zamana göre bayapı düzeldi
Edayekta Bende hasimoto denildi hamileligimden once her ay duzrnli kontrol yaptoriyorum henuz ilaclik bi durum yok
sarya21 Zhrnc her ikiside yapıldı zaten ultrason nodül varmı diye bakıyor bende bitanede küçük nodül var başta çok endişelendim ama şimdi değerlerim iyi şükür
mervetemellll Orkide bende de var lutfen her ay tahlil yaptirin endokrinde. Duzenli ilacnizi icin Allah korusun bebege zarar verebilir benm ilk hamilleligimde bilmiyordum tiroidimin oldugunu bebek ölmusti kurtaj oldum lutfen tahlillerinizi duzenli yapin cok sukur suanki bebegimde iyi tahlillerim
Slcnslcn Orkide bende de hamilelikte cikti. Dogum olana kdr ilac kullanacagim. Düzenli kullanınca sorun çıkmıyormus. Ama tiroid hamilelikte cok önemli o yuzden aksatma ilacını kesinlikle .
pnrylcn Orkide ben de 3.aydan itibaren en dusuk mg kullaniyorum canim 😊 aslinda normalde tiroidlerimle ilgili bir sorunum yok. Dahiliye doktorum hamilelik hormonlarindan bazen ara ara yukseldigini soyledi cunku iki kere ust ust ayri gunler test yapildi 1.gunde 6cikti 2.gunde 3 cikti ve doktorum hamilelikte yukseldigni ama yinede cikmasini engellemek icin en dusuk mg dogum olana kadar kullanmam gerektgini soyledi. Bu arada her saglik ocagi devlet hastanesinin deger araliklari farklidir. Mesela int. 3 yuksekte yaziyor. Burdaki arkadaslar 2.5altinda olmasi gerekiyor diyor. Benim tahlillerimde normal deger olarak gozuken 2.5 5 arasi. Ve en son 4du doktorum gayet normal bir sikinti yok dedi. Suan 32 haftalik hamileyim bebegimde bende cok saglikliyiz🤗
Ozgeozge pnrylcn hepinize merhaba canım senelerden beri tiroit hastasıyım her hastanede degerler tabiki farklı ama gebelikte en alt seviyede olması bebek için daha saglıklı çünkü başlayınca uükselmye devam ediyo 100 mg içiyodum her sabah 125 yükselttik bide nolur takibinizi endokrinoloji uzmanları yapsın çünkü onun dalı
mehbur Benimki tam sınırda çıkmasına rağmen doktorum kullanmamı söyledi bebeğin gelişimini etkiler hiç riske atmayalım dedi ilaç kullanıyorum bir sorun da yok şükür 🙏🏻