NOG çok geçmiş olsun. Bende 23 gün önce kalp atışı olmadığı için 8. Haftamda kürtaj oldum. Çok üzüldüm ve aşırı korktum. Psikolojik olarak yıkıldım. Aka muhteşem bir doktora sahibim. Beni psikolojik olarak toparladı hemen. Doktorum bana "üzülme kız senin canın sağ olsun, sen yeter ki iyi ol, yine olur , çok şükür doğal yollarla hamile kalabiliyorsun, ben şu an seninle tüp bebek tedavisi ile ilgili de konuşuyor olabilirdim, kendini sakın suçlama bu bebiş yaşasaydı Allah korusun sakat olabilirdi, biz bunu 12. Haftada ikili testte öğrenecektik karar vermen ve psikolojin daha kötü olacaktı, sağlıksız olduğu için vücudun kabul etmedi, kürtaj sonrası ilk 3 ay hamile kalma olasılığın çok çok yüksek ve sağlıklı gebelik olacak “deyip kürtaj hakkında en baştan en sona kadar bilgilendirdi. Dilimin altına hap verdiler , Rahmi yumuşatıyormuş. Damar yolu açıp, karnım tok olduğu için kürtaj sonrası kusmamam için mide koruyucu ve bulantı ilacını damardan verdiler ve doktorum tok olduğun için tam uyutmayacam seni sarhoş edecem 10 dakika dedi. Kürtaj için 5-6 saat öncesinden aç olmak gerekiyormuş. Beni o şekilde karnım tok olduğu için yaklaşık 4 saat beklettiler gözlem altında. Daha sonra alıyoruz hadi deyip doğumhaneye götürdüler. Çatala çıktım. Ellerimi iki yana açtım ve bağladılar, ayaklarımı da aynı şekilde. Doktorum yine başımın ucuna geldi ve bana ” üzülmüyoruz değil mi, sen yeter ki iyi ol, şimdi sana şu aletlerle bunu yapacam, canını acıtmayacam, kendine geldiğinde de canın acımayacak, sadece adet sancısı gibi sancın olabilir" deyip kürtaja başladı. Anestezici narkoz verdi ve etkisini hemen gösterdi. Uyandığımda ağrım yoktu. Müşahadeye aldılar 2 saat gözlemde kaldım. Kürtaj sonrası doktorum iki kere vizite geldi. Her gelişinde moral verip motive etti. Korunmana beklemene gerek yok hemen hamile kalabilirsin ilk üç ay hamile kalma olasılığın çok çok yüksek 3 ay içerisinde bebişle bekliyorum yine, Ağustos sonuna kadar olmazsa Eylül’de bekliyorum dedi ve yanımdan ayrıldı. Kürtaj sonrası kanamam olmadı, lekelenme vardı. Sancım olmadı. Kürtajdan 5 gün sonra parça kalıp kalmadığına bakmak için kontrole gittim. Ultrasonla baktı doktorum temizlendiğini, parça kalmadığını, 10 gün daha kanama ya da lekelenme olabilir dedi. Dediği gibide oldu. Kontrol sonrası 10 gün boyunca lekelenme oldu. 11. Gün abdest aldım. Kürtajdan 21 gün sonra beta hcg nin düşüp düşmediğini öğrenmek için kan verdim. Dün sonucum çıktı. Beta 110.7 çıktı. Doktoruma danıştım. Çok normal değil yarın gel dedi. Bugün 13.00 te randevum var. Hayırlısı olsun inşallah hepimizin hakkında Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏