Seymagulcay90 Aseless Ne biçim doktormuş öyle gebe birini böyle korkutup psikolojik sıkıntıya sokmak zararlı değilmiymiş
Mom5444 SenaHifa beni anlatmışsınız rüyamda nasıl güzel sigara içiyorum gerçek gibi uyanınca tadı ağzımda sanki . Yaşlı dedem vardı hastalığından dolayı bırakmıştı sigarayı ama hep söylerdi rüyamda sigara içiyorum sürekli diye ona çok gülüyordum şimdi bende aynısı oldum 🥺 35+6 haftalığım eşime bazen diyorum 1 tane içsem sanki beni 3 ay idare eder gibime geliyor 🥺
GunesMom Haffamdayım maalesef bende içiyorum :( çok vicdan yapıyorum içmediğim zaman sinir krizi gibi bişi geçiriyorum ağlıyorum kendime hakim olamıyorum :( evet kötü bişey ama elde değil maalesef:( bebeğe zararı gelişim geriliği yapıyor dedi doktorum yeterli kilo alamaz vs gibi gibi :( Allahım herkesin bebişini korusun inşallah 🌸
ilkgozagrimhavinim GunesMom benim doktorumda en başta düşük tehlikesi yaratır sigara dedi. İkili tarama için gittiğimde gelişim geriliği yaşatır dedi. 13 haftalık hamileyim. Dün tekrar denedim bırakmayı. Akşam 9a kadar içmedim. Ama nasıl içmedim. Ağlayarak, kendimi heba ederek. Ne yazıkki akşam yaktım yine. Kimisi yapamıyoru işte.
Mervesngr71 Canım merhaba ben yaklaşık 10 yıldır sigara kullanan Bi insanım hamile kaldım ilk 2 ay mide bulantısından günde 1 tane felan içebildim sonralarında canım aşırı istedi hatta eşimle çok problemler yaşadık bu konuda ve günlük 2 tane bırakıp işe gidiyordu yani 6.ayıma.kadar günlük 2 tane içtim. Sonra çoğaltmaya başladım 7buçuk ayıma kadar günlük 4 5 tane içmeye başladım. Ve şimdi 8buçuk aylık hamileyim nasıl oldu bilmiyorum ama 4 haftadır hiç sigara içmiyorum aklıma bile gelmiyo kendi kendime bıraktım yani. Ben biraz geç kaldım ama umarım sen daha erken zamanda benim gibi kolay Bi şekilde bırakabilirsin. Bırakamadığın süre içerisindede kendini çok strese sokma girdiğin stres inanki sigaradan daha zararlı.🥰
SemaIrem Glsn1 bende günde 1 paket içen biriydim ve ilk aylarda bırakmaya çalıştım olmadı sonra vicdan azabı çekmeye başladım bebegimin hareketleri beni daha çok etkiledi ve kıyamadım paket almayı bıraktım ilk bir kaç gece çok zor dayandım ama sonra en mutlu insan oldum bir şeye bağımlı olmak gerçekten çok kötü sorunuzun cevabı değil belki ama ilham olur diye anlattım günahsız ve taptaze bedenlere zarar vermeyin doğduğu zaman belli olmasa bile ileriki yaşlarda yaşıtlarına göre algı geriliği oluyor anne karnındayken sigaraya maruz kalmış çocuklarda tavsiye olarak Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı kitabını okumanızı öneririm kesinlikle etkileyeceğini düşünüyorum
iremibrahim Glsn1 35 haftalığım bırakamadım 2 hafta sonra doğum var azaltmaya çalıştıkça daha cok cıvkını çıkarıyorum artık doktor bıle laf söylemeyi bıraktı kızıyor ama 😔
Sehnur Glsn1 17 haftalık hamileyim ilk gebeliğim bide epilepsi ilacı kullanıyorum sigarayı bırakamıyorum ama günde iki taneye düşürdüm inşallah bişey olmaz içmeyenler anlamaz gelir burda boş konuşur
Sehnur Aseless o ne biçim doktor ya benim doktorum ben günde bi paket içiyorum dediğimde güzel güzel konuştu her içtiğin dal o yarım at en azından yarıya düşürürsün yavaş yavaş dedi öylede oldu şimdi günde iki dal anca içiyorum o da kendim yakmıyorum eşimden içiyorum üç dört fırt
ilkgozagrimhavinim Nur3446 evet sigara normalde zararlı, hamilelikte ekstra zararlı olabilir. Ama hayatında hiç sigara içmemiş, ne demek olduğunu bilmeyenler, sigara için linçlerken birilerini kendileri sosis sucuk salam kola cips vs tüketiyolar ya..
kubraisa2310 Glsn1 ben 32+3 teyim ve en başından beri sigara içiyorum sayısını azalttım nikotini karbonmonoksiti az olan seçtim ancak yinede riskli gebeliğe gitmek zorunda kaldım bebeğimin gelişimi geri çıktı kilo almıyor çok aşırı zayıf bir bebek hiç bir sorun yok plesanta da beslenmede o yüzden sigara kaynaklıymış doktor öyle söyledi. Şimdi biraz toparladı ama haftasına göre yine 2 hafta küçük çıkıyor. Bırakmanız için böyle sebepler yaşamayın lütfen bırakın gitsin doğum yapar yapmaz içersiniz yine
GunesMom ilkgozagrimhavinim çok süt ürünleri tüketmemiz gerekiyor kefir süt peynir yoğurt bol su gibi elimden geldiğince yapıyorum bende çok vicdan yapıyorum ama elimde değil
saykoogg ilkgozagrimhavinim stress daha kötü diyor doktorum sigaradan korkma ama stress çok tehlikeli dedi ben direk krize giriyorum içemeyince ağlıyorum çok