Efuli21 süt sağma makinesi alıp neden bilinçaltını kirletesin, sütün doğumdan sonra hemen gelir Allah’ın izniyle bebeğin de emer hemencecik. Lazım olacağı takdirde hastanede olur zaten, ama neden olsun :) kasma bir şey olmaz :) hastanede sıcak su imkanı varsa sancılar esnasında sıcak su tavsiye ederim, benim yoktu maalesef ama olmasa da geçiyor bir şekil :) yanında sana destek olacak birisi olsun güçlü biri sana harikasın bravo diyecek, kasılmaları karşılarken yani :) nefes tekniklerine çalıştın mı bilmiyorum ama kasılmalar geldiğinde 4 saniyede alıp 8 saniyede verirsen bunu 3 seferde yapınca sancı gitmiş oluyor zaten :) eğer bağırma ihtiyacı hissedersen yuvarlak harflerle bağır aaa, ooo şeklinde, bu hem açılmayı hızlandırır hem de ağrıyla gelen enerjiyi dışarı atmanı kolaylaştırır, ben öyle yapmıştım :) bir de sancı geldiğinde başının tepe noktasından 4 parmağınla orta şiddetle bastırırsan açılmanın kolaylaştığını duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru 😄santimlere takılma, saatlerce açılma olmayıp bir anda tam açıklığa kavuşabilirsin :) kendini motive edici sözlerin varsa o anda içinden geçirebilir, iyi gelirse söyleyebilirsin, kendini iyi hissettireceksen hayali bir mekanda hayal edebilirsin kendini artık senin beden farkındalığına kalmış bedenin ne isterse ona kulak ver :) bir de eğer bastırdığın korkuların tedirginliklerin varsa doğuma ya da anne olmaya dair onlarla yüzleşmeni, çözebiliyorsan çözmeni çözemiyorsan bu sorunu şimdi çözemiyorum ama zamanı gelince bunu halledeceğim bunun için vaktim var gibi kendine telkinlerde bulunmanı tavsiye ederim :) ya da bunun için dua edebilirsin Allah’tan yardım istemek en güzeli :) doğum yapmak çok güzel bir şey, kızım güzel güzel büyüse de tekrar hamile kalıp doğum yapsam diyorum, evet ağrılı sancılı bir süreç, suni sancı ile doğum yaptım ben de ama inan Allah sana bunu nasip ediyorsa gücünü de verecektir hiç şüphen olmasın ☺️Hiç unutmaman gereken şeyse önemli olan evladına sağlıkla sıhhatle kavuşmak ♥️Güzel haberlerini alalım inşallah ☺️