Semashbl bilgs15 benim de duyduğum kadarıyla cüzi bir miktar mış 200-300 arası bir şey dediler ben devletteyim memurum arkadaşa sordum öyle söyledi doğumdan sonra SGK ya doğum belgesini götürüyormuşuz yatıyormuş sonra
esraizmirli bilgs15 hastaneniz size evrak veriyor bebeğinizin kimliğini çıkarttıgınız zaman o belgeyide veriyorsunuz para yatıyor 232 tl yatmış 24 gün önce doğum yaptım
gulin-35 bilgs15 dogum parası ıcın son bır yıl ıcınde doksan gun ssk prımınız olması lazım rapor suresıncede ısten ayrılamamanız lazım
Tugbaomerfaruk Semashbl çalışan kişiler e veriliyor mu ben özeldeyim doğum parası varda ptt den süt parası da oluyor mu
Semashbl Tugbaomerfaruk O konuda kesin bilgim yok ama burda okumuştum bir iki postta özelde çalışan arkadaşlar doğum parasından ayrıca süt parasından bahsediyorlardı sanırım doğum parası daha yüksek miktarlar oluyor özelde çalışan bir arkadaş daha net bir cevap verebilir inşallah size
Durunas esraizmirli Dogum parasından hariçmi canım nedense eşim sigortalı diye biz hiçbir haktan yararlanamıyoruz 2 gebeliğim bu ilki oglumda sadece dogum parası aldım 300 lira başkada yok
Mom726272 Esbebeginannesi devlet memurlarına farklı Bi ödenek oluyo sanırım çalışmadığın süre içinde ekstra Bi para ödemesi oluyo sanırım benim eşim bebeğimiz doğduğunda yani 3 yıl önce başvurdu 300 lira doğum parası aldık süt parası içinde başvurduk bişey çıkmadı 2. Bebek te 600 3. Bebekte 900 lira ödeme oluyo diye biliyorum
esraizmirli bilgs15 valla o kadarını bilmiyorum süt parası olarak eşimin hesabına yatmış kaydı o yaptırdığı için eşime 2 ay sonra pttden alabilirsiniz denmiş ama o zaman da mı para yatacak ikisi aynı şey mi ayrı şeylermi inanın bende bilmiyorum
bilgs15 Tprakaras direk kimlikle gidince alabiliyor muyum peki ? Yoksa herhangi bir başvuru yapmam lazım önceden ? Eşim iş yerine vermiş doğum belgesini ama ekstra başka şey yapmam lazım mıdır ki
Somersmom bilgs15 doğum belgesiyle başvuru yapıyorsunuz . Hatta bi hat üzerinden sorgulatabiliyorsunuz da durumu.
Tprakaras bilgs15 sgkya doğum belgesiyle başvuru yapıyorsunuz. E devlettense başvuru yapılıyor diye biliyorum ben 2 cocufumdada aldım buda 3. Doğumun olacak
FBO Çalışan anne iseniz en az bir yılda 90 gün SGK lı olmalısınız askari ücret ile çalışan bir anne ortalama 8500 civarı bir ödeme alıyor rapor +doğum+süt parası bilginize aldığınız bürüt ücret ve kaçıncı doğumunuz olduğuna göre tutar değişir
Tugbaomerfaruk FBO 9222 lira rapor parası günlük 79,5 iki defa 2 şer ay rapor alıyoruz ilk iki gün sayılmıyor süt parası ayrıca özel sektörde olıyor mu bilmiyorum çalışmayan anneye veriliyor demişti birisi ama bilmiyorum
FBO Tugbaomerfaruk özel sektörde de oluyor tabi dediğim gibi 1 yıl da 90 gün SGK lı olmalı son 3 ayın ortalam bürüt ucretıne bakıyor.