damlaaltinay benim de kedi oğlum var. Bu konuda kaç doktora danıştım artık sayısını bilmiyorum gerçekten. Hepsinin söylediği şey iyi yıkanmamış sebze meyve ve iyi pismemis etten bulaşma ihtimalinin kediye gore çok çok daha yüksek olduğu.
Kediden toksoplazma bulaşması için öncelikle hayvanda bu parazitin bulunması lazım -ki düzenli parazit aşısı oluyorsa bu düşük ihtimal.
Sonra siz diskisina temas edeceksiniz, o elinizi de yıkamadan ağzınıza yüzünüze süreceksiniz. 🤦 Ne kadar ihtimal veriyorsunuz buna?
Dışkısını sen temizleme, illa temizleyeceksen de eldiven giy ve sonra hemen ellerini yika yeterli dedi hepsi de. Bulaşabilir mi elbette bulaşır ama kediden olma ihtimali saydığım diğer sebeplere göre çok daha düşük. Hiç kafanıza takmayın bunu içiniz hiç rahat etmiyorsa da toksoplazma testini tekrarlayın. Hatta ben önceki doktoruma testi tekrarlayalim mi dediğimde ona bile gerek yok sakin hayvandan uzak durmaya da kalkma hicbi şey yapmaz o demişti 😀 sonra gectigim doktor sırf için rahat etsin diye yaparım tekrar testlerini dedi. Kedinizin de aşıları düzenli yapılıp mümkün olduğunca evde tutulması yeterli hiç uzak durmayın onlardan çok iyi geliyorlar 💙🐱