Busra3509 oğlumu normal doğumla kucağıma aldım. 2.5 saat bile sürmedi sancı sürem😌 doğum sonrası dikiş için ağrı kesici vurdukları için hiç acı hissetmedim. Doğumdan yarım saat sonra kalktım duş aldım pijamalarımı giydim kimsenin yardımı olmadan sadece duşta başım falan döner diye arkadaşım kaldı. İstediğim gibi eğildim kalktım. Sezaryanda bu çok mümkün değil malum dikişlerden bebeğini beşiğe koyarken bile sıkıntı yaşıyorlar. Eve geçince yavaş yavaş oturup kalkarken dikişlerimde hassasiyet hissettim ama dayanılmaz değil sadece rahatsızlık veren bir şeydi. Zaten onun içinde ağrı kesici veriyorlar. 40 güne kalmadan dikiş falan da kalmadı zaten düştü iyileşti cinsel ilişkide de bir sıkıntı çekmedim. Doğumdan sonra bebeğimle hep kendim ilgilendim normal doğumun en güzel yanı da bu sanırım. Kendi işini kendin halledebiliyorsun.
Her şeyden önce bebeğini sağlıkla kucağına alman önemli olan ister sezaryan olsun ister normal doğum.
Bu arada panik atağım var dedin diye söylüyorum bunun için doğum öncesi bir terapi almanız lazım. Çünkü sezaryan da uyuşturulacağınız için hareket edemeyeceksiniz bundan dolayı panik atak geçirebilirsiniz.