anneadayiii271 ben 19 yasindayken kac kere siddetli adet sancisi ve adet oncesi asiri sivilcelenme yuzunden doktora gittim, en sonunda bi endokrinoloji uzmanina gonderdiler o pcos dedi. Bundan 10 yil oncesinden bahsediyorum. Yapacak bisey yok dediler gonderdiler. Sonra tekrar baska doktorlara gittim, en sonunda biri dogum kontril hapi verdi. 3 yil kullandim ogrenciyken para yetistiremeyince biraktim. Birden yuzumde tuylenmelee artti. Sivilce ilaclari kullanmak zorunda kaldim. Senelerce boyle sacma sapan seylerle ugrastim. Adetim hep duzenliydi, kilo sorunum da olmadi. Ama siddetli sanci, kasikta siskinlik agri ve sivilcelenmem oldu hep. 25 yasindayken clife macunla tanistim, 2 sene duzensiz kullandim butun sikayetlerimi gecirdi. Hacamat yaptirdim duzenli. Cok rahattim, ama tuylenme oldu bi kere ona cozum yok. ☹️ 27 yasinda evlendim durumumu bildigim icin esimle hemen cocuk istedik. 2 ay olmadi. O ara clife kullanmiyodum. Doktora gittim vs ben soylemeden pcos oldugumu anlamadilar. Evet pcos gibi gorunuyo dediler 🤦🏻♀️ Sonra doktoru biraktim, adetimden 1 gun once hacamat yaptirip clife kullanmaya basladim, yumurtlama belirtisiyle biraktim o ay hamile kaldim. Ovulasyon testinin ne oldugunu bile bilmiyodum. Bi kizim oldu cok sukur 11 aylik olucak. Simdi ikinciye ugrasiyoruz bu 4.ayim yine basa sardim 😔 bu sefer ovulasyon testiyle deniyorum, yine clife kullandim. Dogumdan sonra adet aralari 37-38 gune cikmisti. Clife 3.ayimda 28.gun adet oldum cok sukur. Tekrar doktora gittim ovulasyonla pcoslar yanilir cunku yumurta fazlaligi olur ovulasyon gibi sonuc verir ultrasonla takip yapilmasi gerekir dedi. Bu ay ki ovulasyon testlerimde ustuste Lh pozitif gordum ben de. Doktorun dedigi gibi oldu. Ama hepsini de degerlendirdim. Adetime 5-6 gun kaldi bakalim bekliyorum. 🤷🏻♀️