perilice123 anneadayiii271 merhaba ben de aynı sizin gibi 16-17 yaşlarımda yoğun ve sık adet kanaması sıkıntısıyla doktora gitmişte pcos demişlerdi. O zaman kilo problemim de vardı 1 sene doğum kontrol hapı kullanmıştım sonra adetlerim tekrar düzene girmişti. İlerki yaşlarımda kendi kendime kilo verdim ve adetlerim hep düzenliydi genelde. Bir iki düzensizliğim oldu o zaman doktor stresten olduğunu söylemişti ve zaten bir daha kilo almazsam adetlerim hep düzenliyse bir problem olmayacağını söyledi. (Bir nevi kontrol altında gibi düşünebilirmişiz.) Adetler düzenliyse zaten pcos hamilelik için engel teşvik etmezmiş ve asla geçen bir şey değilmiş doğuştan ölene kadar hep kalırmış.
perilice123 kir_cicegi pcos doğuştan gelen ve hiç geçmeyen bir şeymiş. Sadece adet düzenliyken pasif bir durumda oluyor.
Nursel725 anneadayiii271 amh testi yaptırın yumurta sayınızla ilgili net sonuç veriyo . Pco olup olmadığınız net belli olur .
Mavi21 anneadayiii271 bende pcoluyum benimde adetlerim duzenliydi hatta bir ay ilacla birlikte catlatma ignesi kullandm olmadi 4 aydir dusunuyodk her ay test yapiyodm sonra gebeligi dusunmedgim ay hamile kalmisim onemli olan kafada bitirmek yani dusunmeyince oluyo
anneadayiii271 Mavi21 büyük ihtimal bende ne zaman kafamdan atarsam o zaman olacak ama kafadan atmak da çok zor geliyor bana 😒
Nursel725 anneadayiii271 amh her zaman yapılabiliyo adetli yada normal farketmiyo . Ama hormon tahlilleri için adetin ikinci yada 3. Günü aç karna kan vermeniz gerekiyor 😊 mutlaka tahlillerinizi yaptırın . Yoksa onun dışında doktorlar hep ultrasonda ne görürse onu yorumluyo . Ve bu bazen yanıltıcı olabiliyo . 😊
Mavi21 anneadayiii271 evet cook zor ben memlekte tatile gittimizde atmstm kafayi baska seylerle mesgul etmek onemli ugrasacak baska birseyelr bulmak lazim
Glsrn-omr anneadayiii271 Bende pkoluyum ve şu an 18 haftalık hamileyim. Gerçekten kafaya takmayın diğer tüm tahlilleri yaptirin pko olan insanlar yumurtlayabiliyor kısır değiller sadece ne zaman yumurtlayacaklari belli olmuyor
anneadayiii271 Mavi21 bı kaç kişi daha okudum öyle tatilde ummadık anda hamile kaldıklarını bizede bı tatil şart mi diyim bilemedim ki 😂
Glsrn-omr Ultrason görüntüsü tek başına tani kriteri değilmiş. Yanında kıllanma sivilcelenme veya adet düzensizliklerinin herhangi biri daha olmalı.
anneadayiii271 Glsrn-omr adetlerim düzenli sivilcelenme sadece adet zamanı tek tük oluyor tüylenme var biraz evet
anneadayiii271 Glsrn-omr bu ayda adet olursam yapacam inşallah bütün tahlilleri bu arada hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah canım 🙏🤗
CansuDRY anneadayiii271 30′umdan sonra pco oldum insülin direnci yüzünden. Adetlerim hiç şaşmaz, boyuma göre kilom az, zayıfım, tüylenme yok ama yumurtam büyümüyordu ve yumurtalıklarda pco görünümü vardı. İğne tedavisi ve şeker ilacı ile hamile kaldım.
anneadayiii271 CansuDRY çok sevindim adınıza hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah canım 🙏 bu pco da herkeste farklı belirtiler gösteriyor ne iğrenç biseymis
Mucizem4111 anneadayiii271 benim adetlerimde düzenliydi ama polikistik over vardı. Allah sanada isteyen herkese nasip etsin. Polikistik overler biraz geç hamile kalabiliyor ama imkansız değil. Birde polikistik overde sadece adet düzensizliği belirti değildir tüy sorunu, kilo problemleri vardır.
anneadayiii271 Mucizem4111 evet gebeliğe engel değil Allah’tan, amin canım inşallah Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏