Merhabalar hanımlar. İnşallah sizlerinde Doğumla ilgili tabularınızı yıkacak korkularınızı azaltacak güzel bir Doğum hikayemle geldim, Allah’a şükürler olsun. :) Bir kaç kişinin bile içini rahatlatabilirsem ne mutlu bana. Gereksiz müdehale ve hastane ortamlarından ötürü evde takip son anda hastaneye geçme yahut evde Doğum düşünüyorduk Doğumun seyrine göre karar verecektik ebemle o şekilde anlaşmıştık. 32. Haftadan sonra gittiğim bir doktorum vardı ebemle de irtibat halindeydiler. Hamilelik sürecinde de sık sık doktora gitmedim akışına bırakmaya çalıştım. Çok yürüyüş yaptım haftada 3-4 gün 6 bin adım bazen daha da fazla. 3 ay pilates yaptım bi hocayla online olarak (illa hoca olmasına gerek yok YouTube’da da hamile pilatesi egzersizleri var düşük ya da erken Doğum tehlikeniz yoksa risksiz çok kolay yapabileceğiniz hareketler zaten. Doğumda çalışacak kaslarınızı çalıştırıyor özellikle ve bel ağrılarınıza iyi geliyor duruş bozukluklarını da önlüyor ben hiç bel sırt ağrısı çekmedim ) 37+1 de sabah suyum geldi öğlen 1 de Ebe muayene etti. 2 cm açıklığım vardı kasılmalarım henüz hafifti. Eve geçtik kasılmalarımın sıklaşmasını bekledik. Evde sıcak duşa girdim pilates topuna yaslandım yürüdüm oturdum kalktım o an ne iyi geliyorsa onu yaptım kasılmalarım sıklaşınca ebeyi çağırdık saat 4 gibiydi. Ebe tekrar muayene etti ve tam açıldığımı söyledi bebek gelmek üzereydi ben de ıkınma hissi olmaya başlamıştı. Her şey kendiliğinden oluyor gerçekten kendinizi bedeninize bırakıyorsunuz nefes egzersizleri çok yardımcı oldu bana. O an evde Doğuma karar verdik sıcak su da bana çok iyi gelince su olsun istedim ebeler tam teşekküllü malzemeleriyle geliyorlar zaten. Sonra havuza girdim ve 5.50 gibi bebeğimize kavuştuk. Ebeler hiç müdahale etmedi bana, hep moral verdiler beni motive ettiler. Bu süreçte yanımda eşim vardı ıkınırken ellerimden tuttu saçlarımı okşadı. Bebeğimizin doğumuna beraber şahit olduk rüya gibi bir doğumdu🥰 ebelerimden allah razı olsun bin kere. Doğum yapalı 15 yün oldu hala doğumumu düşünüyorum çok çok güzeldi allah herkese en hayırlısını nasip etsin. ❤️Sabredin kendinize inanın kendinizi rahat bırakın, vücudunuz ve bebeğiniz yolunu bulacaktır. 🦋