Merhaba arkadaşlar çok zorlu bi dönemden geçiyorum yardımlarınıza çok ihtiyacım var, benimle aynı olayı yaşayıp daha sonrasında sağlıklı bi gebelik elde edenler var mı çok merak ediyorum içim o kadar huzursuz ki… 😔 Şimdiden herkese çok teşekkür ederim biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin lütfen 🤲🏻
Mart ayında ilk defa korunmayı bıraktım ve hemen hamile kaldım, 3 nisanda ve 5 nisanda kan verdim ilk verdiğim beta hcglerde sorun görülmedi doktorum düzenli artış var bekleyelim 10 gün sonra gel kesen oluşmuş mu bakalım dedi, gebeliğim yeni oluştuğu için banada verdiği gün sayısı normal geldi bekledim, bekleyişimin 4 gününde ufak ufak kanamalarım başladı 11 nisanda kanama şikayetiyle doktora gittim iç kanama başlamıştı 1.5cmlik odak oluşmuştu ve dış gebelik yaşadığımı öğrendim, gittiğim özel hastane beni devlete yönlendirdi 12 nisanda hastaneye yatışım yapıldı, covid yüzünden test sonucu çıkmasını bekledik oda temiz çıkınca 13 nisanda tedavime başlandı 3 adet fitil ve mtx iğne vuruldum, sonrasında kanamalarım başladı 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu ettiler evde düşük olmasını bekledim, 4. Ve 7. Günlerde kontrole gel dediler ama ben bunu taburcu olduktan sonra 4. Ve 7. Gün dediler sandım kimse beni uyarmadı ilaçtan sonra ki 4. Ve 7. Gün olacak diye. Hastaneye gittiğimde ilacın 6. Gününde gitmiş oldum. Değerlerimi karşılaştıramadıkları için bana yeniden yatış verildi ve iç kanamam iyice artmıştı, en başta oluşan 1.5cmlik odak 5.5cm olmuştu. Buda iğnenin işe yaramadığını ve geç kalındığını gösteriyor. Beni yine 1 gün bekletip ertesi akşam acilen laparoskopiyle ameliyata aldılar, ilk başta sadece odak noktasını temizleyeceklerini söylemişlerdi ve tüpüm hasarlıysa onuda alabileceklerini söylemişlerdi. Korktuğum başıma geldi ameliyat sonrası dış gebeliğin oluştuğu sol tüpümünde alındığını öğrendim, kafamda bin bir türlü soru oluştu. Ameliyat esnasında acaba yumurtalıklarıma zarar vermişler midir, bu ameliyat sonrası tek tüpüyle normal yollarla sağlıklı gebelik elde edenler var mı, iğneli tedaviyide denedikleri için ne kadar süre beklememiz gerekir, tek tüpüm olduğu için rahim filmine gerek var mıdır?
Ameliyatımı olalı 2 buçuk 3 hafta olacak, yaşadığınız süreci, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, şuanda buna çok ihtiyacım var 🤲🏻