• Doğum
  • Lütfen bunu yapmayalım!!

Birdemetgul Ayy canım doğruyu söyleme dokuz köyden kovuluyosun ben geçende dedim eğer bir risk yoksa en normali normal doğum diye duymadığım kalmadı cahile laf anlatmak zor, okunmuş cahile laf anlatmak daha zor KESİNLİKLE HERHANGİ BİR RİSK YOKSA EN UYGUN OLANI NORMAL DOĞUM TÜM DOKTORLARIN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN BELİRTTİĞİ GİBİ kendin bilirsin istiyosan bile bile ameliyat ol🤷🤷🤷😊😊👍👍

Birdemetgul canım herkes ne yapmak isterse yapar hür akıl çekinecek çağdada değil insan ve şöylede bişey var ben mecburiyetden sezaryen olucam peki o zaman sen neden beni korkutuyorsun pıhtı atıyor felan diye

Nehmir
    Ben kötü bişey yazmadım.Aksine sen hariç diğer insanların iyiligini düşündüğum için böyle bişey yazdım.Cunku bende sezaryan oldum 9ay önce.
    İnsanları korkutmak amacım değil benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasınlar diye yazdım.Ama görüyorum ki iyilikte yaramiyo sizin gibilere

Birdemetgul Siz beğenmiyor veya istemiyor olabilirsiniz ama o da bir doğum şekli. Kabul etseniz de etmeseniz de. Bence bu şekilde konuşup kendi isteğiyle o şekilde doğum yapacakları gücendirmemelisiniz. Herkes kendi kararını kendisi verebilir. Kimsenin yönlendirilmeye de ihtiyacı yok. Böyle postlar zaten hamilelik nedeniyle hormonları tavan yapmış anne adaylarını üzer. Kimse kimseyi üzmemeli burada. Sağlıcakla kavuşun yavrunuza 🍀

Birdemetgul birbirimizi bir şeye teşvik etmek gibi bir zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Kime ve neye göre normal doğum ? İnsanlar her iki seçeneği de merak edebilir vajinal veya sezeryan fark etmez yaşayanlardan bilgi alabilir. Sezeryan doğum yapan anneler de tecrübelerini aktarabilir

Birdemetgul normal doğumun doğal doğum olduğunu en iyisi olduğunu hepimiz biliyoruz . Gönül ister bizlerde normal yapsak .olmayınca olmaz . Bi anne korkuyorsa normal doğumdan bu onun kararı kimse sorgulayamaz.İsteuen istediği şekilde doğurur bence .

Birdemetgul he diyelim evet diyelim sus lütfen allah aşkına fikirlerini kendine sakla. İnsanları tercihleri konusunda eleştirmek iyilik sayılıyo tabi

Birdemetgul bence alakası yok. Normal doğum istemiyorsa bu o kişide travma olabilir. Tanıdığım var böyle. Tabi herkes sağlıklısı hangisiyse o olsun ister ama herkesin kendi tercihi. Normal olup bin pişman olanlarda var lütfen! Herkese hayırlı doğumlar nasip etsin Allahım

Birdemetgul çok saçma bir post açmışsınız burdaki herkes yaşını başını almış bir birey kendi kararını verebilecek durumda bize mi kalmış onun kararını sorgulamak sizene veya bizene ister normal yapar ister sezaryan.normal doğum yapıpta bir aydır poposunun üstüne oturamayanlarda okuduk burda biçok örnek verebilirim hanfendi artık insanların postları açarken gercekten birden fazla kez düşünmesini rica ediyorum boş boş sayfayı meskul etmesinler.

Ne kadar art niyetli kaosa hazır insanlar var Allahım empati duygularını sıfır.
      Kadın burda kötü birşey demek istememiş .
      Bellik yaşadığı kötü bir tecrübe varki kendince öneride bulunmuş ve tırnak içinde ZARURET olma durumu hariç demiş…

Bende belli değilken sezarysn isterdim en başta sonra ,sorun yok ise normalin daha iyi olduğunu gördüm ,duydum hiç bir aksilik çıkmaz ise normal olmak isterim , ki inşallah da olmaz..doğum çok normal bir süreç çoğunluk yapabilir ,ki bir doktor bana çogu doktorun kolaya kaçtığı için sezaryan yaptıgını söyledi bebek velevki ters bile olsa bunu egzersizle bile düzelte biliriz demişti..

Ki halam da bunlardan biri 4 normal doğumdan sonra sonra 5. Cocugu sadece doktorun acil işinden dolayı sezaryan oldu ve çok pişman ertleemdiği için

Kadına bukadar yüklenmeyin kötü birşey yazmamış… Biraz Olgunluk lütfen.
      Sizinde başınıza kötü birşey gelse tavsiye vermek isteye bilirsiniz.

Derinin-annesi birde narkozun bile ne kadar etkisi var demiş Ya sadece doğum değil insanoğlu her hangi bir hastalıktan dolayı da ameliyat olmak zorunda kalabilir artık şu kafadan bi çıkın ya allah nasıl nasip ettiyse onu yaşıcaz şunu bir sorgulamak lazım bu insan neden normal doğumdan korkuyor çünkü abuk subuk şeyler anlatırsa bunun gibi çok bilmişler korkar tabi