Aleynaasmsek canım 1 Nisan da Doğum yaptım hamilelik süreci de güzeldi Doğumda güzeldi.ben 37.haftama kadar çalıştım hemde aktif bir işte(hemşireyim).36.haftadan sonra bol yürüyüş ve squart yaptım çok şükür kolay bi doğumum oldu doktorum bile çok teşekkür etti bizi yormadın keşke tüm gebelerimiz Senin gibi olsa diye.sana tavsiyem eğer riskli bi gebeliğin yoksa Bebek hareketlerini hissediyorsan sürecin çoğunu evde geçirmen yönünde.benim doktorumun da önerisi bu şekildeydi.kanaman veya suyun gelmediyse hastaneye gitme Ağrı sürecini evde geçir.aç güzel bi müzik kasılma(ağrı) sırasında dinlen kasılma geçince dans et pilates topunda otur squart yap.bide ılık duş alabilirsin.birde Doğum sırasında bazı ayetler var onları okuyabilirsin.evde stres yapmayınca Doğum süreci daha hızlı ilerliyor.gerçekten dayanılmayacak bi süreç değil çok şiddetli ağrı hissediyorsan emin ol bebeğin çok kısa süre içinde doğacak demektir Bunu düşün.çünkü 5 6 cm de falan bile dayanılmayacak Ağrı yok.8 9 cm’de biraz hissediyorsun.onda da belime masaj falan yaptırdım kasılma sırasında.ağrı kısa sürüyor dinlenebilecek kadar ağrısız vaktin oluyor sürekli bi ağrı olmuyor.Rabbim yardımcın olsun güzel bi sürecin olsun inşAllah karşına iyi insanlar çıkartsın.çünkü bu süreçte ebe doktor hemşire kim varsa ilgi bekliyorsun canım ister istemez.çok şükür benim karşıma iyi insanlar çıktı ebem Doğumhanede belime masaj bile yaptı bende bunun karşılığında onları yormadım üzmedim kolayca doğurdum😊