Gunaayy61 Merhaba kızlar, Ben 25 haftalık hamileyim namaz kılarken özellikle secdeye giderken biraz zorlanıyorum. Daha karnım çok büyük olmadığı halde biraz zorlanıyorum gibi oluyor. Benden daha büyük olanlar nasıl yapıyor acaba ?
Ebrumihrimah Gunaayy61 35 haftaligim normal kılıyorum secdeye giderken bacaklarımı açıyorum kapalı tutmuyorum o zaman sıkışmiuor karnım kalkarken de yavaş kalkıyorum çok şükür bir sıkıntı olmadı 🙏
Ebruuugunes Gunaayy61 benim eşim hoca secdede Bi ara kalkamadım canım acıdı sandalyede kılarak devam edebilecegimi söyledi secdeyede gidiyorsun tabi istersen İnternetten yada annene sorabilirsin uslunu sana gösterirler secdeye nasıl gidildiğini 🤗
MDT Gunaayy61 oturarak kıl canım. Allah korusun secdeye eğilirken başın falan dönebilir düşebilirsin.
Mom789 Gunaayy61 internetten hocaların anlatımını izleyebilirsjn aslında ruku secde yapıyorsun ama eğimi fazla vererek yapıyorsun
DileKadir Ebrumihrimah ayennnbende böyle yapıyorum Allahım niyetimi biliyo çocuk sıkışıyo diye böyle yapıyoruz ben tabureyi düşünmedim açıkçası..
baby_mama Bacaklarımı açarak secdeye gidiyorum, 32 haftalığım şimdiye kadar zorlanmadım, daha ileride zorlanırsam sandalyede kılarım.
kadriye25 Gunaayy61 valla ben 33 haftaligim ilk başlarken ayakta duruyorum gerisini de oturarak kılıyorum mecburen
Eda319 Gunaayy61 benim bebeişte hep secdeye giderken ayaklarını diretirdi. Oturarak kılardıö canım ya da az beklerdim. Şükür atlattık😍Darıısı sizlere
Zelsonr Gunaayy61 Canım seccadenin üstüne iki tane yastık koy yüksek olsun biraz secdeye gideceğin zaman yastıklara başını koyarsin kolay olur😍👍
Nihal42- Gunaayy61 sandalye de kılıyorum önüne de koltuğun kolunu denk getiriyorum. Kolun üstüne de 2 tane minder koyuyorum Bi şekilde hallediyorum. Normal secdeye mümkün değil gidemiyorum nefes nefese kalıyorum bayılacak gibi oluyorum
enisenalbant Gunaayy61 Bende de bu sorun var 30 haftalığım nihat hatipoğluna sordular bir ara eğer normal hayatta yürüyebiliyorsan işlerini halledebiliyorsan gezmeye gidiyorsan normal Kılın dedi
MDT enisenalbant evet elbette doğrudur ama din adamlarının yanı sıra doktorların da ne dediğine bakmak lazım böyle durumlarda.Bazen sıkıntı yürümene engel olmayabilir ama eğilmene engel olabilir. Örneğin benim dizimde menisküs var.Bazen biraz acıyor ama genellikle normal yürüyebiliyorum fakat iş dizimi kırmaya gelince inanılmaz canım yanıyor. Doktorum kesinlikle dizlerini kırma iyileşmez namazı vs sandalyede kıl dedi. Buna bir de hamilelik eklenince iş daha da zorlaştı. Velhasıl din adamı işin sağlık boyutunu bilemez.Onu bilecek olan doktordur. 😌
derya46 Gunaayy61 canim zorlaniyorsan secdeye varirken tam egilme biraz egil ellerini uzat ve 3kenz subhane rabbiyel ala de ve tekrar kalk tekrarla cok zorlaniyorsan oturdugun yerde kil Rabbim kabul etsin inşaallah
Mom726272 Gunaayy61 ben ilk gebeliğim de baştan sona kılabildim çok şükür 2. Ye hamileyim bu beni biraz daha zorlasa da yavaş yavaş kılıyorum