Merhabalar hanımlar. Ben gebeliğimin başında 21 gün süren kanama yaşadım. Oyüzden gebelik boyunca zaten çok stresliyim. Normalde de pimpirikliyim zaten ama gebelikte bu huyum iyice arttı. Bebeğimle ilgili sürekli korkular yaşıyorum. 39+2 olduk. Ama neredeyse her nst ye gidişimde bir ebe moralimi bozacak, kafama takacağım birşey söylüyor. 36 haftada kahvaltı yapıp gitmeme rağmen “bebek aç, küçük kalır büyümez” gibi konuştu oysaki 5 dakka öncesinde doktorum kilosu bir tık ortalamanın üstünde demişti😑 38 haftada sancıyla hastaneye gittim. İlk başta sancı düzenli olduğu için yatışım yapıldı. 2 3 cm kadar açıklık vardı. Ebe açıklığı kontrol ederken “çok dar inşallah doğumda problem çıkmaz” dedi. Doktora sordum normal dedi. O gün gün boyu nst ye bağlandım. Ama karnım açtı çünkü doğum olursa diye bir şey yememem söylendi. Sancılar da durunca ebeye biz eve gidelim. “Gidemezsiniz nst iyi çıkmıyor. Bebeğin kalp atımı hep düz” vb şeyler söyledi. Doktor gelince doktora sordum. Doktor nst de bir sorun görmediğini ve eve gidebileceğimizi söyledi. Dün yine nstye girdim. Öncesinde doktor Muayenemi yapmıştı. Bebeğim 3300 gr haftasıyla uyumlu, suyu iyi, herşey normal dedi. Ama nst için yatıp karnımı açtığımda ebe “iri bebek mi” dedi bende doktorun dediği kilosunu söyledim ve normal dedim. “ozaman suyu fazladır” dedi. Yani hep bana mı denk geliyor bunlar anlamıyorum . Sonra sürekli aklıma takılıyor. Strese giriyorum. Biraz uzun oldu ama aileme söylediğim zaman stres yapma diyorlar oyüzden paylaşmak istedim. Sadece bana mı oluyor bu yoksa herkes mi yaşıyor. 😔😒