Kızlar ilk doğumum 35. haftada normal doğum oldu ve erken doğum oldu, ikinci doğumum için devlet hastanesine gittim doktor bana ilki erken olduğu için doğurabilmişsin (boyum kısa zayıfım) ikinciyi doğurtamam bana gelirsen direk sezaryene alırım dedi, sonra özele başka doktora gittim normal doğurursun dedi ve 41. Hafta da doğuma girdim, doktor o kadar çok uğraştı ki benimle mahvetti beni😭 zor doğum oldu o kadar zordumki en sonunda bebeğimi vakumla çekmek zorunda kaldı, doğumdan sonra 15 gün kadar büyük tuvaletimi bile tutamadım 😰çünkü doğumda kaslarıma kadar alttan yırtıldı, bebeğimi günlerce kucağıma alamadım çok zor emzirdim çünkü kaburgalarım ezilmişti Küçük yavrucağı bile karnıma koyamadım acı çektim, perişan olduğum için hastanede üç gece kaldım, doğum anında vücudumu çok sıkmışım iki gün yürüyemedim kas gevşetici iğnelerle zorla açıldı bacaklarım, kayınvalidemle eşim iki kolumdan tutup beni lavaboya o şekilde taşıdılar😪 yani normal değil anormal doğum oldu, ağlayarak doktora sezaryene götürün diye bağırıyorum ama doktor bu kadar çektin biraz daha dayan dedi sezaryene götürmedi, bunları hamilelere anlatmam hiç hoş değil biliyorum, ama bana ilk doktor doğuramazsın demişti ve ben onu psikolojime kazımışım öyle de oldu doğuramadım, sizin psikolojik olarak hazır olmanız çok çok önemli‼️ Normal düşünüyorsanız mutlaka buna inanın normal doğurabilirim deyin ve doğurun🌸
Benim burda size sormak istediğim; şuan üçüncü bebeğime hamileyim ikinci doğumum çok zor olduğu için normal doğuma cesaret edemiyorum😕 Sizce normal mi düşünmeliyim sezaryen mi? Şuan 28 haftalık gebeyim aylardır bunu düşünüyorum kararsızım🤦🏻♀️ Ne yapmalıyım?? Bu arada devlete gittim ne olursa olsun önce normali denerim sezaryena almam dedi, özele de daha sormadım, sanki sezaryen istersem bencillik yaparmışım gibi geliyor ve bebeğime haksızlık ediyormuşum gibi 😔 💛sizce sezaryen mi düşünmeliyim yoksa normal mi?💛