• Doğum
  • Sezeryan 10 gün önce yapılsa bir sıkıntı çıkar mı

Arkadaşlar benim adet gününe göre normal doğum tarihim 28 Mayıs. Tüp bebek olarak yapıldı. Başka bir ilde yaşıyorduk ancak annemlerin yanına geldik orada devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum şehir hastanesi imiş şartları çok iyiymiş. Cunku bir tane tıp merkezi var orada yapmaya korkuyorum açıkçası. Sebebide tıp merkezi olduğu için eldeki imkanların daha az olması yoğun bakım ve benzeri. Ancak şehir hastanesinde yapılacak olmasından dolayı her istediğimizi yapamıyoruz. Doktorumuz doğumu ayın 17’si ne verdi. Yani 17 Mayıs’ta normal doğum 28 Mayıs’ta olması gerekiyordu. 10 gün önce olması herhangi bir sıkıntıya sebep olur mu diye çok tereddüt ediyorum siz ne dersiniz bu konuda tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Erken alınması çocukta problemlere yol açıyor yazıyor internette ama bu erkenden kasıt 3-5 hafta erken mi yoksa 10 günlük erkenlik de sıkıntı yaratır mı? Bir de bebeğim plasentasını almak istiyorum şehir hastanesinde doğum yapıp da alanlar oluyor mu bilginiz var mı vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim çok heyecanlıyım çok korkuyorum Allah yardımcımız olsun

mavice o normal doğum diye bilinen tarih tam 9 ay 10 günün dolduğu gün yani 40 haftanın dolduğu gün bebeklerin çok çok azı tam bu tarihte doğuyor. Zaten sezaryen olmasına karar verilmiş bir doğumda tarihin geçe verilmesi anne ve bebek için risk olabilir. Genelde 39. Haftaya gün veriliyor size de 38+5 gibi gün verilmiş sanırım bu sağlıklı ve normal olan. Bir bebeğin erken dogd denmesi için 37 haftanın altında doğması lazım içiniz rahat olsun zaten Doktorunuz sizi ve bebeği riske atacak bir karar vermez

mavice zaten sezeryanda 38. Haftada alıyorlar normal dogumicin 40 hafta bekleniyor yani sıkıntı yok (:

Kardesimin çocuğu 20 gün önce alındığı için süt emmekte çok zorlandı hatta emmedi o yüzden mama ile beslediler bunu da bazıları daha sonra erken doğuma bağladı. Yani sezeryanla erken alınmasına bağladı. O yüzden tereddüt içindeyiz.

mavice benim bebeğin eşi erken yaşlanmış çürümeye başlamış o yüzden riske girdi için 37 haftalık sezaryen oldum hiç bir sıkıntı yaşamadık şimdi bebişim iki haftalık

mavice programda 20gun var gozukuyor ama 17mayıstada benım dogumum var 17mayısta kac haftalık olacaksınız ona gore

Zeynep_50 Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah.

Melikesvm 38 hafta 5gunluk olacağız inşallah. Sizinki kaç olacak o gün?

Doktora sorulcak soruları bize niye soruyorsunuz anlamıyorum

mavice Sezaryen olacağını söylediniz mi? Devlet hastaneleri zor durumda kalmadikca sezaryene başvurmuyorlar

Kaysenur doktora sordum burdaki deneyimli arkadaşlarla fikir alış verişi yapmak suç mu?siz neden cevap verdiniz sırf tartisma ortami çıksın diye mi?

MihricanA Şöyle ki yaşım 39 ve tüp bebek annesi olmam sebebiyle sezeryan yapmayı daha uygun buluyor dr

mavice Dediğim gibi bunu doktora söylemeniz lazim 38. Haftadan sonra sezaryen zararli değil ben 39+4 de oldum

16 gün sonra

38+4de sezeryan oldum doğum belgesine 40+yazmışlar . Bu ülkede her şey mi uckagit olur arkadaş. herkes dolandirriici olmuş.