Eegurefeoglu
bahsettiğim posta yazdıklarımı aynen kopyalayıp yapıştırdım. O yüzden seninle alakasız ifadeler olabilir içinde ne alaka deme😂 sen liste kısmı ile ilgilen ☺️
yavaş yavaş alınır canım ama dert etme. Ama artık bir yerden başla bence. Çünkü haftan ilerledikçe ağırlaşacaksın , gücün olmayacak ya da belli erken doğum yapacaksın Allah bilir. O yüzden tedarikli olmakta fayda var. Ben aklıma geldiği kadar aldıklarımı sana yazayım:
Kıyafet/tekstil olarak :
-10′lu hastane çıkış seti(biraz süslü bir şey aldım kendimiz foto çekecez diye )
-7-8 tane tek alt (ayaklı -ayaksız karışık ) çoğu 0-3 ay bir kaç tanesi 3-6 ay
-5-6 tane iç zıbın (alttan çıtçıtlı atlet şeklinde )0-3 ve 3-6 ay karışık
-3 tane iç-dış zıbın (içinde ince atlet gibi bir şeyi oluyor dışında da penye üstü )bunlar 0-3 ay oluyor daha büyüğü yok.
-4-5 tane alt üst takım (0-3 ve 3-6 ay karışık yine) takım alırken kollarında bebeğin ellerini içine koyabileceğin eldiven gibi bir yer olmasına dikkat et. Ekstra eldiven almak zorunda kalmazsın
-1 adet mama önlüğü (alt tarafının naylon gibi üstünün havlu gibi olmasına dikkat et )
-15 adet ağız bezi (paket olarak satılıyor )
-müslin pike seti (içinde : üst pike, müslin örtü, 4 adet müslin ağız bezi, müslin çarşaf,müslin yastık yüzü, emzirme örtüsü,alt açma pedi, puset örtüsü,puset koltuk pedi, puset yastığı var. Hatırladığım bunlar )
1 adet nevresim takımı
2 adet ince penye yelek
1 adet minik ayakkabı ((olmasa da olur)
7 adet çorap
2 takım pijama (A 101 den uygun diye aldım 6-9 ve 9-12 ay zaten büyükler. Yeni doğan alınan her şey pijama gibi olduğu için yeni doğana ekstra pijama almana gerek yok:)
1 adet penye battaniye (1 tane de hastane çıkışının içinde var )
1 adet tek pike ((müslin setin içinde de var)
1 adet müslin bez (müslin setin içinde de var )
1 adet nohut battaniye
1 adet örme battaniye (kışın da alabilirsin bana annem aldığı için sesimi çıkarmadım Yoksa ben kışı bekleyebilirdim )
1 adet yün battaniye (annem birine hediye almış verememiş bana verdi )
-2 adet örme yün hırka ve 2 adet örme yelek (annem aldı ve ördü yine dediğim gibi kışa bırakılabilir )
1 adet uyku seti
1 adet sıvı geçirmez alez alacam henüz almadım.
-kendime az süslü gecelik sabahlık takım
-kendime düğmeli pijama alacam
Hatırladıklarım bunlar eksikler olabilir
banyo için ve kişisel bakım malzemeleri:
küvet (A 101 den aldım ben 60 liraydı sanırım Eğer katlanır vs istersen çok daha pahalıları var )
küvetin içine köpük file
maşrapa
-1 adet lif ( sakallı ip denilen bir ip var bilir misin bilmiyorum annem ondan ördü)
-şampuan,masaj yağı,pişik kremi, kendime meme ucu kremi henüz almadım eczaneden özel karışım yaptıracam hazır almak istersen bebek müstela öneriyorlar , anne içinse lansinoh
-1 paket sleppy merhaba bebek seti ((içinde 40 adet bez,3 adet ıslak mendil ,10 adet alt açma bezi var)Bir paket de prima püre alacam denemek için
-1 adet banyo havlusu (set şeklinde almadım sadece havlu aldım)
-2 paket bebek alt silme pamuğu
tırnak makası
tarak/ saç fırçası
kendime göğüs pedi
kendime depend bez de alacam henüz almadım
kendime hastanede giymek için terlik (BİM’den 20 TL ye aldım basit bir şey )
1′ er adet emzirme sütyeni ’emzirme atleti ,hamile külotu (1 ’er tane daha alacam )
bebeğe ve bana foto da kullanmak için taç yaptıracam
isimli kapı süsü yaptıracam (başka süs yaptırmayacam)
göğüs pompası alacam henüz markaya karar vermedim
beşik (park beşik aldım oda yapmayacam )
puset alacam
kanguru ve Sling alacam (bebek arabası almayacam )
ana kucağı alacam henüz araştırmadım
-babasına bizimkilerle uyumlu renkte lacoste tişört aldım foto çekimi için
aklıma gelenler bunlar canım. Hiç bilgim yok dedin diye detaylı yazdım hem böylece ben de hafızamı tazelemiş eksiklerimi görmüş oldum.Cebinde paran varsa hepsi 3 günlük iş aslında büyük bir mağazaya gidersen çoğunu alıp çıkarsın.Müslin set ,taç, kapı süsü gibi diktireceğin ya da yaptıracağın şeyleri alamayabilirsin. Ben zamana yaymayı tercih ettim. Hem maddi açıdan daha kolay oluyor hem de yavaş yavaş araştırarak daha keyifli oluyor gibi geldi bana. Aklıma gelen başka bir şey olursa yazarım. Sen de sormak istediğini sorabilirsin ☺️