Bugün kontrolüm vardı bebeğimin bagırsagında parlaklık varmış başına gelen varmı herhangi birsıkıntı oldumu doğumdan sonra moralim çok bozuk lütfen başına gelen barsa bana bilgi verebilirmi 😔
Bagırsakta parlaklık
İnşallah geçmiştir canım rabbim ümmüti muhhamedin sonrada benim evladımı korusun sağlıklı bir şekilde kucagımza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah rabbim
Cemile- merhaba korkutmak istemem sizi aslında ama ben de biraz korkuyorum benim 35. haftadan sonra bağırsakta parlaklık görüldü doğmasını beklicez dediler bebeğim doğdu görünürde şuan hiçbir sağlık sorunu yok topuk kanı verdik bir değeri yüksek dediler Kistik Fibrozis olabilirmiş kızım tekrar topuk kanı verdik sonuçlarını bekliyoruz inşallah temiz çıkar diye dua ediyoruz şuan🙏
Cemile- benim de geçen hafta detaylıda aynısını söylediler. Sebepleri arasında
kistik fibroz ki bu genetik bir rahatsızlıkmış
Gebelikte geçirilen enfeksiyonlar
Down sendromu
Gebeliğin başlarında geçirilen kanama sebebiyle bebeğin bu kanı yutması
. Bana perinatolog böyle açıkladı. Kendş Dr uma söylediğimde kanama geçirdiğin içşn bebek tutmuştur dedi önemli eğil sonraki haftalarda parlaklık geçer dedi. Siz de lekelenme filan yaşadınız mı korkmayın hemen.
Detaylı ultrasonda bana da doktor aynısını dedi ve bebek kan yutmuş olabilir , enfeksiyon kapmış olabilir yada hiçbirisi olmaz geçer 3 hafta sonra tekrar gel dedi bende sizin gibi çok endişelendim eşim doktor bir sürü doktora sorduk down sendromlu olabilme ihtimali 6 binde 1 Gibi bir rakam dedi ayrıca Down sendromda en az 3 farklı organda kendini belli ediyormuş sadece bir organda parlaklık olması bunu asla belirlemez dedi yani bende boşuna endişelendim sonra gittiğimde geçmişti aksatma mutlaka git ama içini ferah tut down sendrom kolay birşey değil sadece bağırsaktaki parlaklıkla buna karar verilmez
Bize de kalpte Parlaklık var dediler, tek bulgu bu, insan endişe ediyor çok iyi anlıyorum, nift teste yönlendirdiler bizi de, Rabbim tüm bebeklerimizi korusun, onlar çok masum 🙏🏻
Gulizarerdogan inşallah canım rabbim şifalar versin sizin bebeğinizde rabbim kimseyi evladıyla sınamasın 🙏
Merakettiklerim amin inşallah canım🙏
Benimde 16.Haftada gormustu bagirsakta parlaklik. 20. Haftada detaylida o parlaklik azalmisti. Cok takmiyorum cunku baska hic bi bulgu yok. Gayet saglikli bebegim. Sen de takma. Cogu gebede gorunuyor bu.bosuna kendini harap etme.