Ayseucn Boldi ahh canım sizin oralar nereler bende geleyim🥺 eşimin tarafı ordulu ve asla böyle bir adetleri yok🤦🏼♀️ Ağırlanmayı, çay ikramını vs çok seviyorlar
Boldi Ayseucn Ankara ''lıyım canım. Valla boşver kimse için birşey yapma . Ne kadar verirsen okadar bekliyorlar. Nankör bu insanlar. Ha mesela corona olayı olmasa toplu bi davet ederiz biz insanları , orada ikramlarımızı biz sunarız. Ama benim doğumum muhtemelen kasım gibi Allah izin verirse ozamanda bu olaylar olur. Kimseyi çağıramam zaten. …
Minikannebsr Yalnizanne97 doğumdan sonra misafire ikramlık mı kusura bakmayın ama neye güvenip misafir kabul edeceksiniz eve hastalık var insanlar ölüyor bebeğinizi kimse görmese ne olur kuzenimin çocuğu 1 yaşına geldi daha görmedik bişide kaybetmedik yani telefonla görüşebiliyoruz. Ailemiz dışında (anne baba kardeş)doğumdan sonra kimse gelmeyecek evime
Ayseucn Boldi senin zamanına kadar inşallah düzelir canım ben max Temmuz 5 de doğurmuş olacağım Allah’ın izniyle🤲 ilk gebelik yorgunluk bi yana isterdim kuranımızı okutalım ev dolup taşsın herkes gelsin ağırlayalım ama malesef☹️ Pandemiden fırsat yok geleni de elde ne varsa ağırlayıp göndereceğiz mecbur
Alse35 Yalnizanne97 ben normalde de börek cookie falan atıyorum patlıcanlı kıymalı patatesli her türlü oluyor çiğden fırınlamadan koyuyorum dolaptan çıkarınca yumurta ve çörek otuyla fırınlıyorum hatta normalde yaptığım börek kurabiye vs kalırsa da buzluğa atıyorum ihtiyaç anında çıkarıyorum ve çok iyi oluyor şimdiye kadar lezzet konusunda hiç sorun yaşamadım Kuzenimde doğumuna 2 ay kala yaprak sarma sardık börek attık isterse 5 ay kalsın hiç sorun olmaz müsait oldukça yap yap at illa misafire diye bişey yok kendiniz içinde lohusalık döneminde çok iyi olacak
mothers_baby2021 Bende Haziran ayında kurabiye ,börekleri sarıp atacağım .Köftr yaparım kızartmak için,çorba ve Yemekk için sulu köfte yaparım o şekilde benimde Temmuz’da doğumum tuzlu kurabiye hiç denemedim nasıl güzel oluyor mu acaba?
balarisi06 Buseseyma size katılıyorum🤭 gelmesinler korona var bu 1. 2ciside çok emri vaki gelecek olan olursa onlar yapsın getirsin kafasındayım annem vefat etti kaynanam da kafasına göre kendi aleminde… Bir tek bebeğimin isminin yazıkı olacağı çikolata yada bir tepsi baklava yaptırırız koyarız kenara. Onun dışında yemeği de hazırlıgı da önceden yapacaksam kendim için eşimin bana yardımcı olurken zorlanmaması adına yapar atarım dolaba misafire bide yemek mi düşünücem 🥴 onlar beni düşünsün gelmesin 😁
Buseseyma balarisi06 iste bu . Benim yediğim corbayi makarnayi gelenlerde yiyebilir . Yormam kendimi bıktırdılar usandirdilar . Ben herkese giderken çorbamı yapip sofralarini hazirlayip gidiyorum
Taze_gebe kelebeklerdeniz23 ben de bu kafadayım sarma börek vs yapıcam hatta burada postlarda pusu kurup tarif topluyorum kendim için yapacağım gelenlere dediğiniz gibi her şey bar dışardan söylerim gelen dediğim sadece aileler ztn kendi ailemle rahat olurum ztn eşimin ailesi de iyidir bana yıkma durumu olmaz diye düşünüyorum ama sık gelmek isterler mi bebek görmek için bilemiyorum😞 uzun oturma olmaz umarım bişe desem eşim de alınır karşı taraf anlayışlı olur umarım ama kararlıyım kendimi üzmemeye ve yıpratmamaya ve sık uzun gelinirse dile getirmeye 😞
Melek1980 Yalnizanne97 canım ben sarma koydum, elmalı kurabiye koydum, misket kurabiye koydum, damla çikolatali kurabiye koydum, börek sardım attım, dereotlu poğaça koydum 🥰
Zehraerdgn Yalnizanne97 ben bi sürü şey yapıp attım buzluğa doğum yapalı 19 gün oldu yasaklardan kimse gelemedi boşu boşuna kendimi yormuşum bence hiç uğraşma. Zaten gelen eli boş gelmesin ve senden ekstra bişide beklemesinler hic strese girme uğraşma
Boldi Ayseucn teşekkür ederim, inşallah geçer tabi de ben bebeğim belli zamana gelemden zaten o toplantı olayını yapmam corona olmasa da .
Miniklerinogretmeni Yalnizanne97 çok var daha az kala yapabilsem iyi olur bi de misafir gelme taraftarı değiliz şu virüste tabi benek için en azından başka odada tutmam gerek
Yalnizanne97 Hanımlar toplu cevap olsun ben zaten misafir istemiyorum anlatmak istediğim ben istemesemde illa dinlemeyip gelecek olanlar vardır. Boşver gelen eli boş gelmesin vs diyorsunuz ama ben gelene de onu diyebilecek biri değilim onlar beklemese bile önlerini boş bırakscak biri de değilim ister istemez rahatsız oluyorum çok strese giriyorum evimde ikram edecek bir şey olmayınca 🤷🏻♀️ Yoksa bende bu korona dönmeinde üstleik lohusayken misafir ağırlamaya meraklı değilim 😔